Hronika

"Da se suđene odigralo na vrijeme, ona bi sada bila živa" Održano prvo ročište za ubistvo Lidije, trpjela nasilje od 2066 godine

Tri mjeseca nakon ubistva Lidije Miljković (42) u Vićenci, za čiju smrt se sumnjiči njen suprug Zlatan Vasiljević, koji se poslije krvavog pira ubio, u italijanskom sudu je održano prvo ročište za nasilje u porodici, jer je nesrećna žena ranije prijavila muža za to krivično djelo.

"Da se suđene odigralo na vrijeme, ona bi sada bila živa" Održano prvo ročište za ubistvo Lidije, trpjela nasilje od 2066 godine
FOTO: ILGIORNALEDIVICENZA.IT, PRIVATNA ARHIVA / RINGIER KOMBO

Međutim, od 2019. godine, kada je podignuta optužnica protiv Vasiljevića, nije održano ni jedno ročište, a u međuvremenu dogodio se stravičan zločin.

– Proces koji je bio u toku, sada je okončan zbog smrti počinioca. To je konstatovano na sudu – navodi italijanski portal Il Giornale di Vicenza i dodaje da je ubijena Lidija trpjela zlostavljanje, batine i uvrede, od strane muža od 2006. godine, zbog čega ga je i prijavljivala.

Pročitajte još

Brat ubijene Srpkinje rekao je za italijanske medije “da je ogorčen zbog činjenice da se prvo suđenje za nasilje nad njegovom sestrom odigralo tek pošto je ona ubijena”.

– Zlatan se nikada nije pokajao! Bio je manipulator, a da se suđenje koje smo čekali od 2019. odigralo ranije, Lidija bi i dalje bila tu, bila bi živa, jer bi on bio iza rešetaka – rekao je Lidijin brat. On je podsjetio da je početak suđenja odlagan čak osam puta, piše Kurir.

Podsjetimo, Lidija je ubijena u junu kada ju je Zlatan, koga je ona napustila, sačekao ispred posla i pucao u nju nasred ulice. Prethodno je ubio svoju aktuelnu partnerku. Poslije dvostrukog ubistva on se ubio u automobilu.

Prihvati notifikacije