Društvo

DA ZDRAVIJE KUCA Dom zdravlja Ugljevik preventivnim pregledima obilježio Svjetski dan srca

Besplatnim preventivnim pregledima na gradskom trgu ugljevički Dom zdravlja obilježio je danas Svjetski dan srca.

preventivni pregledi u Ugljeviku
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Na sva pitanja o bolestima srca i faktorima rizika za kardiovaskularne bolesti zainteresovanim građanima na promotivnom štandu odgovarao je ljekar internista i porodični ljekar Dušan Ilić, zajedno s medicinskim radnicama ove zdravstvene ustanove.

Ilić je istakao važnost preventivnih pregleda i redovne fizičke aktivnosti.

– Bolesti srca i krvnih sudova su najveći uzrok smrtnosti u svijetu. Krajnje bolesti koje izazivaju smrt su srčani i moždani udar i one spadaju u kardiovaskularne bolesti – rekao je on.

Ukazao je da svi trebaju da preduzmu mjere koje sprečavaju kobne posljedice po zdravlje, a to su redovni pregledi krvnog pritiska, krvi i fizička aktivnost.

Pročitajte još

– Faktori rizika su povišen krvi pritisak, šećer u krvi, nedovoljna fizička aktivnost, loš način ishrane i stres kao jedan veoma bitan faktor u nastanku ovih oboljenja – dodao je Ilić.

Direktorka Doma zdravlja Ugljevik, Cvjetana Dragonjić, rekla je da pored besplatnih preventivnih pregleda medicinski radnici danas dijele građanima letke posvećene Svjetskom danu srca.

Kao jednu od aktivnosti u narednoj godini Doma zdravlja Ugljevik Dragonjićeva je najavila besplatne preventivne preglede po mjesnim zajednicama širom ove podmajevičke opštine.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije