Politika

"Dajem međunarodnoj zajednici rok od 7 dana" Bećirović komentarisao odluku Narodne skupštine Republike Srpske

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović komentarisao je odluku Narodne skupštine Republike Srpske da više neće poštovati odluke Ustavnog suda BiH, što su pojedini protumačili kao državni udar i podrivanje Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Denis Bećirović
FOTO: SAMIR JORDAMOVIC/ANADOLIJA

Danas, prvi dan Kurban – Bajrama očekujemo u teškim okolnostima. Narodna skupština Republike Srpske je ranila Dejtonski sporazum. Dejtonski sporazum je na aparatima. Međunarodna zajednica i njeni predstavnici imaju priliku da urade reanimaciju i da ga vrate u život. Kao član Predsjedništva ostavljam sedam dana međunarodnoj zajednici i svjedocima Dejtonskog sporazuma da zaustave ubijanje Dejtonskog sporazuma, kazao je Bećirović.

Pročitajte još

Rekao je da je odlukom NSRS je izvršen najteži udar na Dejtonski sporazum i toga trebaju biti svjesni svi u međunarodnoj zajednici i u BiH.

– Ovo što radi Dodik i njegovi sljedbenici, to je nesreća za entitet Srpske i državu BiH, ali i regiju. Jedini dobitnik ove politike je Putinov režim u Moskvi i toga trebaju biti svjesni oni na Zapadu. Apelujem da svi oni koju mogu reagovati, da reaguju u skladu sa Dejtonskim sporazumom – rekao je Denis Bećirović, prenosi N1.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije