Hronika

"Dali su mi samo da joj poljubim ruku" Majka poginule djevojčice (15) slomljena od bola

Oko deset mi je rekla da ide napolje. U neko doba sam je pozvala na mobilni i ona se nije javila. Pomislila sam zvaće, nije čula telefon. Poslije 10 minuta mi je zvonio telefon. Nepoznat broj, pomislila sam Anđa me zove, sa nečijeg broja. Zvala me je komšinica. Samo mi je rekla sjedi u kola i dođi na prelaz.

Poginuli mladić i djevojka na pruzi
FOTO: MITAR MITROVIĆ/PRIHVATNA ARHIVA/RINGIER

Ovako započinje svoju potresnu ispovijest za Blic Angelina Babić, neutješna majka Anđele (15) koja je sinoć nastradala u saobraćajnoj nesreći u Vrčinu kada je automobil kojim je upravljao njen bliski prijatelj Vuk G. (18) na pružnom prelazu udario voz.

Anđela i Vuk nastradali su na mjestu, dok je njihova drugarica M.Đ. povrijeđena.

Neutješna majka kroz suze je rekla da kada je stigla na pružni prelaz nije ni slutila da više nikada neće vidjeti svoju kćerkicu.

– Vidjela sam svoju kćerku pokrivenu, samo su mi dali da joj poljubim ruku – kroz suze je izustila.

Ostaci auta rasuti po putu
FOTO: MITAR MITROVIĆ/RINGIER

Prema njenim riječima, ovu porodicu je nedavno zadesila tragedija, kada je Anđeli preminula baka, sa kojom je odrasla i bila je jako vezana za nju.

– Anđela je bila lijepa kao lutka i zlato od djeteta. On i Vuk su bili jako bliski drugari On je bio baš srećan zbog automobila, htio je da ih provoza – priča neutješna majka.

Anđelina mama ogorčeno komentariše pružni prelaz i pita se da li su nadležni čekali tragediju da bi nešto poduzeli.

Pročitajte još

Podsjetimo, tragedija se dogodila sinoć oko 23.30 na željezničkom pružnom prelazu Vrčin, kada je željeznička lokomotiva bez vagona na relaciji Ostružnica – Lapovo, udarila je u desnu bočnu stranu automobila “pežo 308”.

Na licu mjesta su nastradali Vuk G. (18) i djevojčica A.B. (15), dok je njihova drugarica M.Đ. (17) povrijeđena.

Kako se vidi na licu mjesta, na ovom prelazu nema rampe, a u smjeru u kojem su tinejdžeri išli nema ni znaka stop. Postoji samo znak upozorenja da je u blizini pruga.

Mještani su veoma kivni i ogorčeni, kažu da su više puta alarmirali nadležne i žalili se kako ovaj pružni prelaz nije bezbijedan.

– Taj dečko koji je stradao je sin poznatog našeg ljekara. Ovo je tuga. To su sve naša djeca, dobra – sa tugom u glasu pričaju komšije, piše Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije