Gradovi

DALI ŽIVOTE ZA ODBRANU SRPSKE U Čelincu obilježeno osnivanje Čelinačke brigade

Služenjem parastosa i polaganjem vijenaca u spomen-kapeli Hrama Svetog arhangela Gavrila danas je obilježeno 27 godina od osnivanja Čelinačke lake pješadijske brigade.

DALI ŽIVOTE ZA ODBRANU SRPSKE U Čelincu obilježeno osnivanje Čelinačke brigade
FOTO: SRNA

U prisustvu boraca, porodica poginulih, te predstavnika lokalnih i republičkih institucija parastos za 220 boraca čelinačkog kraja, poginulih u odbrambeno-otadžbinskom ratu, služio je jerej Dejan Popović, paroh čelinački.

Vijence i cvijeće u spomen-kapeli položili su predstavnici Čelinačke lake pješadijske brigade, delegacije opštinske Boračke organizacije, opštine Čelinac, Boračke organizacije opštine Kneževo, predstavnici Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka, te rodbina i prijatelji.

U istoriji ove brigade zapisano je da je imala veoma težak ratni put od kotorvaroškog, vlašićkog, posavskog, dobojskog do glamočkog i mrkonjićkog ratišta.

Predsjednik opštinske Boračke organizacije Dalibor Vujičić istakao je da su poginuli borci za odbranu Republike Srpske dali živote.

Republika Srpska je svetinja i moramo je čuvati. U odbrambeno-otadžbinskom ratu smo bili jedinstveni, a tu slogu moramo pokazati i u današnjim vremenima – rekao je Vujičić.