Svijet

"DAN KAŽNJAVANJA MUSLIMANA" Otvoreni poziv na napade u Britaniji

Muslimanima u Britaniji je savjetovano da se “ujedine” i “nastave sa uobičajenim aktivnostima” nakon što se u javnosti pojavio otvoreni poziv na napade na muslimane u toj zemlji.

"DAN KAŽNJAVANJA MUSLIMANA" Otvoreni poziv na napade u Britaniji
FOTO: PROFIMEDIA

U Londonu i nekim drugim engleskim gradovima pojavila se poruka i poziv da se danas obilježi “Dan kažnjavanja muslimana”.

Policija je saopštila da nije primila “nijednu vjerodostojnu informaciju” o mogućim napadima i nasilju protiv muslimana, ali da su snage bezbjednosti na oprezu zbog mogućih incidenata.

Iman Ata, direktor nevladine organizacije “Tel mama”, koja prati aktivnosti protiv muslimana, rekla je listu “Ivning standard” da su preduzete mjere uzajamne podrške muslimanskih zajednica, imajući na umu strah koji vlada, u slučaju da se nešto dogodi.

– Objavili smo bezbjednosna upozorenja, ali i savjete da je potrebno nastaviti sa uobičajenim aktivnostima i ne ostati zatvoren već izaći u javnost. Ako neko primijeti nešto sumnjivo treba to odmah da prijavi – rekla je ona, piše list.

Portparol policije rekao je listu da nema pouzdane informacije da će se danas dogoditi neki zločin ili nasilje ispirisano mržnjom, ali je apelovao na lokalne zajednice da se ujedine.