Politika

“Dan SNSD-ovih prevara i obmana” Crnadak sutra stiže pred Dodikovu Palatu da ga podsjeti šta je bilo 28. juna

Dan nakon usvajanja Zakona o neprovođenju odluka Ustavnog suda BiH, u Narodnoj skupštini Republike Srpske 28. juna prošle godine, Klub poslanika PDP upozorio je javnost da SNSD manipuliše ovim zakonom i da ga neće primjenjivati.

Igor Crnadak i Milorad Dodik
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Kako tvrde u PDP, sutra se navršava osam mjeseci od usvajanja Zakona, a još nijedna odluka Ustavnog suda BiH nije odbijena od strane sudova ili bilo koje druge institucije u Republici Srpskoj, a strane sudije se i dalje nalaze u Ustavnom sudu.

-Čime se još jednom potvrđuje da smo bili u pravu. Povodom SNSD-ovih manipulacija pitanjem Ustavnog suda BiH i stranih sudija, Klub poslanika PDP ustanovio je Dan SNSD-ovih prevara i obmana, koji se obilježava svakog 28. u mjesecu. Nedavno je čak predsjednik SNSD Milorad Dodik predao apelaciju Ustavnom sudu BiH, čije odluke Republika Srpska po usvojenom zakonu ne treba da provodi, a što je potvrdila i predsjednica Ustavnog suda BiH – saopšteno je.

Pročitajte još

Tim povodom će šef Kluba poslanika PDP u NSRS, Igor Crnadak, sutra (28. februara) u 12 časova održati konferenciju za medije ispred Palate predsjednika.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije