Sudbine

"Danas je svijet izgubio istinskog kreativnog genija" Oskarovac UMRO U 53. GODINI od kancera, prije 20 godina jeo je samo brzu hranu

Morgan Spurlok, režiser dokumentarnih filmova koji je snimao sopstvene psihološke i fizičke simptome svakodnevnog jedenja brze hrane tokom mjesec dana u filmu „Super Size Me“ nominovanom za Oskara iz 2004. godine, umro je u četvrtak u sjevernom djelu Njujorka od komplikacija izazvanih kancerom.

Morgan Spurlok
FOTO: PAUL BUCK/EPA

Imao je 53 godine. Spurlokova porodica je potvrdila njegovu smrt.

Bio je to tužan dan, kada smo se oprostili od mog brata Morgana – kaže Kreg Spurlok,.

On je sa bratom radio na nekoliko projekata, prenosi Žena Blic.

– Morgan je dao toliko toga kroz svoju umjetnost, ideje i velikodušnost. Danas je svijet izgubio istinskog kreativnog genija i posebnog čovjeka. Tako sam ponosan što sam radio zajedno sa njim – rekao je on.

Spurlok je postao poznat zahvaljujući dokumentarcu „Super Size Me“, u kojem je sproveo eksperiment koji je uključivao konzumiranje samo jelovnika iz lanca brze hrane tokom 30 dana. Reditelj je takođe manje vježbao da bi odgovarao fizičkoj aktivnosti prosečnog Amerikanca. Do kraja eksperimenta, Spurlock je tvrdio da je dobio 15 kilograma i da je patio od depresije i disfunkcije jetre. Rođen 7. novembra 1970. u Parkersburgu, Spurlok je odrastao u metodističkoj vjeri, iako je kasnije u životu identifikovan kao agnostik. Diplomirao je film na Univerzitetu u Njujorku 1993.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu