Politika

DANAS ODLUKA O LOKALNIM IZBORIMA Predsjednik Srpske poručuje da će biti TEŠKA, ali odgovorna  

Političke partije vladajuće koalicije u Republici Srpskoj danas će na sastanku donijeti odluku u vezi sa izlaskom na lokalne izbore.

vladajuća koalicija republike srpske
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da će odluka o lokalnim izborima, koju će danas donijeti vladajuća koalicija, biti teška, ali odgovorna i s ciljem što manje političke, nacionalne i državne štete po Republiku Srpsku.

Ako budemo išli na izbore biće to iznuđen čin s ciljem da se spasi dignitet Republike Srpske, onemoguće podjele i da eliminiše ‘Šmitove Srbe’ sa političke scene u Srpskoj – rekao je Dodik, koji je i lider SNSD, juče novinarima u Banjaluci nakon sastanka predstavnika političkih partija sa sjedištem u Srpskoj koje imaju poslanike u parlamentu i odbornike u skupštinama gradova.

Pročitajte još

On je rekao da lično smatra da na izbore ne treba ići po nametnutim izmjenama Izbornog zakona BiH, ali da će prihvatiti mišljenje predsjednika drugih političkih partija iz vlasti.

Sastanak je juče organizovao predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić, koji je rekao da je namjera bila da se izbori odgode dok na snagu na stupi Izborni zakon Republike Srpske.

Optužili su opoziciju, koja nije došla na sastanak, da ne želi dijalog, već da je lojalna Kristijanu Šmitu i BiH, dok su iz SDS i PDP poručili da SNSD i koalicioni partneri imaju većinu i mogu donositi sve odluke bez opozicije.  

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu