Hronika

Danas u Beograd stiže otac nestalog mladića: Nenad se nada da će se u Split vratiti sa sinom

Potraga za Matejom Perišem (27) nestalim noć prije Nove godine i danas se nastavlja, a tim povodom njegov otac Nenad danas dolazi u Beograd.

Danas u Beograd stiže otac nestalog mladića: Nenad se nada da će se u Split vratiti sa sinom
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA, FACEBOOK / RAS KOMBO

Zabrinut zbog nestanka sina o kome već drugi dan nema ni traga ni glasa, Nenad Periš već je stupio u kontakt sa službama koje su uključene povodom ovog misterioznog nestanka i nada se da će se u Split vratiti sa sinom, piše Blic.

– Kad mi je Matejev prijatelj preko kćerkinog Instagrama zatražio broj mobilnog nakon dočeka Nove godine, odmah sam znao da nešto nije u redu, a naročito kada mi je rekao da je Matejev telefon isključen – ispričao je juče za hrvatske medije otac nestalog mladića, vaterpolo sudija i dugogodišnji radnik splitskog Nastavnog zavoda za javno zdravlje Nenad Periš.

Pročitajte još

Otac nestalog Mateje u nevjerici je što niko nije uspio da vidi odlazak njegovog sina iz kluba u kome je slavio doček, kao ni to da poslije toga nema baš nikakvih tragova tuče i incidenta koji bi nagovijestili da je možda bio napadnut.

– Muče me neke dileme: ispred kluba i u klubu nema nikakvih tragova krvi, kose ili bilo čega što bi ukazivalo na sukob. Nije mi jasno da niko od osoblja “Gotika” nije vidio kada je i gdje je otišao moj sin. Apsolutno ništa, kao ni gosti koji su bili ispred kluba. Tuče nije bilo, nikakvog incidenta, a Mateja nema. Izuzete su sve kamere u “Gotiku” i na okolnim objektima i putevima koje se sada pregledaju, valjda će one otkriti nešto – nada se otac koji pohvaljuje rad i saradnju beogradske policije.

U želji da što prije pronađe nestalog sina, Nenad Periš podijelio je vijest o nestalom sinu i na društvenoj mreži Fejzbuk u kojoj je napisao “Pomozite mi molim vas”

Kako je juče ispričao za hrvatski medij, dobio je mnogobrojne pozive srpskih službi, Hrvatske ambasade kao i svojih prijatelja koji su se angažovali u potrazi za nestalim mladićem.

– Nemjerljivu mi pomoć u ovim teškim trenucima daju moji stari prijatelji iz Beograda – bivši vaterpolista Igor Milanović i državni sekretar za sport Srbije Darko Udovičić koji su angažovali sve snage i resurse u potrazi za mojim sinom. Zvali su me i iz ambasade u Beogradu, iz beogradske policije… Mediji svakog trenutka i tamo i u Hrvatskoj objavljuju informacije i fotografije mog Mateja. Izuzete su kamere iz tog kluba “Gotik”, gdje je viđen oko dva i po iza ponoći.

Nesrećni otac bio je kaže protiv toga da mu sin za doček ide u Beograd ali zbog ostalog društva ga je na kraju pustio.

– Mateju je ovo bio prvi put da ide u Beograd i, da vam pravo kažem, nisam bio ni sada za to da ide baš tamo čekati Novu godinu. Ali, išao je s prijateljima koje zna još iz osnovne škole pa mi je ipak bilo nekako lakše.

Prihvati notifikacije