Društvo

"Dao je otkaz zbog drugog posla" Oglasio se Dom zdravlja o sporu doktora Dujakovića i Umičevića

Doktor Rade Dujaković podnio je molbu za sporazumni prekid radnog odnosa u Domu zdravlja Banjaluka 16. novembra ove godine zbog zasnivanja radnog odnosa na novom radnom mjestu.

Dom zdravlja
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Ovo je rečeno za Srpskainfo u Domu zdravlja Banjaluka u kojem kažu da je doktor u molbi zatražio da mu Ustanova u hitnom postupku omogući sporazumni prekid njegovog radnog odnosa jer od narednog dana, 17. novembra počinje raditi na novom radnom mjestu.

Imajući u vidu navedenu molbu sa imenovanim radnikom zaključen je Sporazum o prestanku radnog odnosa istog dana, 16. novembra 2023. godine – kažu u Domu zdravlja Banjaluka.

Registrovani pacijenti doktora Rade Dujakovića, kako kažu, imaju pravo da se preregistruju u drugi tim porodične medicine ukoliko ne budu htjeli da uslugu dobiju u timu koji će preuzeti pacijente dr Dujakovića.

Pročitajte još

– Nakon dobijanja opomena pred tužbu i zahtjeva za naknadu štete od Tvornice obuće “Bema” dostavili smo odgovore na isto i poslije toga nismo dobijali dopise vezano za ove slučajeve. Napominjemo da smo dana 9. novembra izdali zvanično saopštenje kojim smo iznijeli naše mišljenje o navedenom – dodaju u Domu zdravlja.

Doktor Rade Dujaković je, podsjećamo, saopštio da je dao otkaz u Domu zdravlja Banjaluka. Otkaz je doveo u direktnu vezu sa tehničkim direktorom Marinkom Umičevićem koji od njega i Doma zdravlja traži nadonkadu štete zbog odobrenog bolovanja radnika.

Umičević negira da je vršio pritisak na doktora, tvrdeći da je zbog bolovanja Fabrika “Bema” oštećena za 15.000 KM.

Bonus video

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije