Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

DAO VELIKI DOPRINOS RAZVOJU GEOGRAFSKE NAUKE Profesor Čedomir Crnogorac preminuo u 70. godini

Društvo
Autor:

Foto: RAS Srbija

Čedomir Crnogorac

Član Senata Republike Srpske i redovni profesor u penziji Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Čedomir Crnogorac preminuo je u 70. godini, saopšteno je danas iz ove visokoškolske ustanove.

Na Prirodno-matematičkom fakultetu radio je od početka njegovog osnivanja i dao veliki naučni doprinos razvoju geografske nauke u naučnim oblastima hidrologija i zaštita životne sredine.

Među brojnim dužnostima obavljao je funkciju rukovodioca Studijskog programa Geografija i predsjednika Geografskog društva Republike Srpske.

Bio je i član Savjeta za visoko obrazovanje Republike Srpske. Profesor Crnogorac biće sahranjen sutra u 14 časova na banjalučkom groblju u Vrbanji.

Saučešće predsjednice Republike Srpske

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je telegram saučešća porodici senatora Srpske Čedomira Crnogorca, ističući da je to nenadoknadiv gubitak za njegovu porodicu, cjelokupnu akademsku zajednicu i Republiku Srpsku u cjelini.

Cvijanovićeva je navela da je iskreno ožalošćena viješću o smrti Crnogorca, koji je bio i penzionisani profesor Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Banjaluci.

– Svojim profesionalnim angažmanom, Crnogorac je ostavio dubok trag i dao veliki doprinos u razvoju geografske nauke. U ime građana Republike Srpske i u svoje ime, upućujem vam izraze najdubljeg saučešća – navodi se u telegramu predsjednika Republike Srpske.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO