Društvo

DARUJTE BEBE, KOJE ĆE SE TEK RODITI Ulaz na spektakularnu utakmicu besplatan, a donacija jedna KM

Interesovanje za humanitarni spektakl, utakmicu veterana Crvene zvezde i Borca, odnosno reprezentacije RS, zakazanu za iduću srijedu, sve je veće.

DARUJTE BEBE, KOJE ĆE SE TEK RODITI Ulaz na spektakularnu utakmicu besplatan, a donacija jedna KM
FOTO: Z. ILIĆ/RAS SRBIJA

Ništa čudno, jer gledaoci će imati jedinstvenu priliku da, nakon nekoliko decenija, na terenu vide megazvijezde poput Dragana Džajića, Vladimira Petrovića Pižona, Damira Špice, Duleta Savića i braće Đurovski, i to besplatno. Naime, ulaz na Gradski stadion biće slobodan, ali građani će imati priliku da na drugi način pomognu rad Fondacije “Djeca nam se rađala”, koja organizuje ovu utakmicu u cilju promocije nataliteta u Srpskoj.

Od 1. septembra je aktivan humanitarni broj 1432, a svakim pozivom na taj broj građani doniraju jednu marku za rad fondacije. Pošto su sredstva namijenjena za podršku djeci i porodicama, a fondacija, između ostalog, promoviše i reafirmaciju lijepih običaja, poput darivanja novorođenih beba, ovo je prilika, poručuju, da na posredan način darujete i bebe koje će se tek roditi.

Predsjednik Fondacije “Djeca nam se rađala”, dr Vlado Đajić, nedavno je, na promotivnoj pres konferenciji, poručio da će rad fondacije biti transparentan, a utrošak novca strogo namjenski, ali da se ova fondacija neće baviti “samo prikupljanjem i podjelom novca”, nego i promocijom porodice i roditeljstva, edukacijom i zagovaranjem zakonskih promjena, kako bi se zaustavio pad nataliteta.

Osnivaču fondacije upozoravaju da je od 2002. godine u RS prisutan negativni prirodni priraštaj, što je posljedica smanjivanja stope nataliteta, a povećavanja stope mortaliteta. U zadnjih nekoliko godina broj živorođenih se smanjio za više od trećine, a istovremeno se broj umrlih povećao.

Negativna demografska slika dodatno je pogoršana iseljavanjem stanovništva.

Prihvati notifikacije