Gradovi

Davidovićeva u Prijedoru: Donirana oprema košarkašima, najavljena pomoć izgradnji kuće višečlanoj porodici

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović uručila je danas opremu za trenažni proces Košarkaškom klubu (KK) "Prijedor Spartak" u Sportskoj dvorani "Mladost" u Prijedoru.

Davidovićeva u Prijedoru:  Donirana oprema košarkašima, najavljena pomoć izgradnji kuće višečlanoj porodici
FOTO SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Vrijednost donacije je 3.000 KM. To ćemo nastaviti da radimo i u narednom periodu u svim regijama u Republici Srpskoj. Pokušaćemo da obiđemo što veći broj sportskih kolektiva i doniramo opremu koja im je potrebna – rekla je Davidovićeva novinarima.

Ona je prethodno sa gradonačelnikom Prijedora Daliborom Pavlovićem razgovarala o važnim projektima koje realizuje Gradska uprava iz resorne nadležnosti ovog ministarstva.

– Jesmo u nekom prethodnom periodu, istina, prioritet dali sportu kada je u pitanju grad Prijedor i tu smo razgovarali o problemima. Vi znate da u sportu uvijek ima problema, a finansije su jedan od osnovnih, tako da smo osmislili plan za naredni period kako će Ministarstvo pomoći gradu Prijedoru i prvenstveno sportskim kolektivima ovdje – dodala je Davidovićeva.

Pavlović je rekao da je veliki opseg djelovanja ovog ministarstva, da je s Davidovićevom razgovarao o trenutnoj problematici i zajedničkim projektima u narednom periodu.

– Grad Prijedor i sportisti grada Prijedora imali su podršku ovog ministarstva i želim da zahvalim ministarki na tome. Kada je u pitanju porodica, takođe imamo zajedničkih projekata i obići ćemo jedno porodicu danas – naveo je Pavlović.

On je za KK “Prijedor Spartak” rekao da je to klub u Prvoj ligi Republike Srpske i da ostvaruje zapažene rezultate.

Pavlović je naglasio da grad Prijedor podržava sport i sportiste i da je ove godine namijenjeno 800.000 KM iz budžeta grada za sportske kolektive.

“Očekujem iduće godine više od milion maraka jer imamo premijerligaša u fudbalu, a biće i drugih investicija neophodnih na stadionima i dvoranama. Naša želja je da nastavimo dvoranu na Urijama koja je započeta prije nekoliko godina. Naravno, to će zavisiti od finansija – dodao je Pavlović.

Davidovićeva i Pavlović posjetili su višečlanu porodicu Janjić iz Lamovite koja ima četvoro djece i peto na putu, a u kojoj je samo otac zaposlen, te obišli njihovu kuću u izgradnji i najavili pomoć u nabavci građevinskog materijala već u narednih sedam dana.

Prihvati notifikacije