Politika

SKANDALOZNI GRADONAČELNIK Kako su jedna ljuta žena, selfi i opozicija Pavlovića otjerali u političku istoriju (FOTO)

Skandalozne fotografije koštale su Dalibora Pavlovića (40) fotelje gradonačelnika Prijedora i izazvale do sada jedinstven skandal u Republici Srpskoj, zbog kojeg je lider SNSD Milorad Dodik tražio ostavku svog funkcionera.

SKANDALOZNI GRADONAČELNIK Kako su jedna ljuta žena, selfi i opozicija Pavlovića otjerali u političku istoriju (FOTO)
FOTO: B. MAJSTOROVIĆ/RAS SRBIJA

Do sada su u strankama žmirili na prestupe svojih funkcionera i po starom dobrom običaju ćutke čekali da se čudo za tri dana smiri.

Međutim, ovo čudo je nakon tri dana, zbog zahtjeva predsjednika SNSD Milorada Dodika, dovelo do ostavke Pavlovića.

Sadržaj fotografija je toliko šokantan za sve, pa i za one koji Pavlovića dobro poznaju, da ni SNSD nije mogao da stane iza svog gradonačelnika.

Na njima Pavlović, u više različitih toaleta, leži na podu pored wc šolje u koju je povraćao, povraća pored puta, ima puna usta tableta ili je nag u kupatilu.

Sve fotografije nastale su kao selfi. Pavlović ih je navodno slao jednoj Prijedorčanki, uz poruke ljubavnog sadržaja.

Prvo su na portalima i društvenim mrežama podijeljene fotografije Pavlovića pored wc šolje, u alkoholisanom stanju i sa tabletama u ustima.

Potom je aktivista SDS Marko Munjiza iz Prijedora, na svom Fejsbuk profilu u ponedjeljak najavio da će naredni dan objaviti dokaze da se Pavlović htio ubiti. Tako je Munjiza i učinio.

Ono što je u utorak objavio nije bilo lako opravdati. Osim fotografija koje su već viđene, na kojim Pavlović ima puna usta tableta ili leži pored wc šolje, obajavljene su i fotografije na kojima sebi na stomaku drži nož.

U javnost su dospjeli i razni skrinšoti dopisivanja.

U porukama, koje je navodno slao ženskoj osobi, najavljivao je samoubistvo, iznosio najcrnje misli, poput vješanja.

Novi detalji iz Prijedora ..

Posted by Nebojša Vukanović on Tuesday, October 5, 2021

Fejsbuk je ubrzo uklonuo ove fotografije zbog uznemirujućeg sadržaja.

Prema nezvaničnim saznanjima, postoji čak više od 1.000 Pavlovićevih fotografija sa neprimjerenim sadržajem i oko 2.000 poruka.

Postoje tvrdnje da najgore od njih nisu ni objavljene.

Aktivisti SDS su „ljutnju“ žene, kojoj je Pavlović slao fotografije, iskoristili za politički obračun, koji je gradonačelnika Prijedora poslao u istoriju.

Prema nezvaničnim informacijama, ona je odlučila da sve fotografije i prepiske sa Pavlovićem ustupi aktivistima SDS, jer joj navodno Pavlović nije omogućio stalno zaposlenje u jednoj obrazovnoj ustanovi.

Oni su sve objavili i tada je skandal, kakav ne pamti Republika Srpska, dostigao vrhunac.

Невјероватна дрскост …

Posted by Nebojša Vukanović on Tuesday, October 5, 2021

Dva dana poslije, tačnije juče, na zahtjev lidera SNSD Milorada Dodika, Pavlović je podnio ostavku na mjesto gradonačelnika, a u saopštenju za javnost i dalje tvrdi da je cijeli događaj „namontirala opozicija“.

– Želim da se zahvalim svima na saradnji, a onima od kojih sam dobio na hiljade poruka podrške, obećavam da ću, i nakon funkcije, ostati čovjek kakvog me znate, spreman da pomognem svima. Ljudskost i poštenje mi nisu, niti će moći da unište. Pravdu ću dokazivati putem suda i neću odustati od nje, ustrajaću u nastojanju da zbacim nepravdu koja mi je ovim putem nanesena – poručio je Pavlović.

Pročitajte još

On nije stao pred novinare i kamere da objasni zašto podnosi ostavku, već je medijima upućeno pisano saopštenje.

Iz prijedorske Gradske uprave nisu se udostojili da zvanično saopšte građanima kakva procedura slijedi nakon ostavke gradonačelnika i ko će tu dužnost da obavlja do izbora.

Srpskainfo saznaje da se ostavka gradonačelnika šalje u CIK u Sarajevo.

Nako što CIK usvoji ostavku, šalje obavještenje Gradskoj upravi da zamjenik gradonačelnika, a to je u Prijedoru Žarko Kovačević (US), preuzima dužnost gradonačelnika.

Kovačević bi trebalo da ovu dužnost obavlja do izbora, koji bi trebalo da se održe najkasnije 90 dana od dana usvajanja ostavke.

Dok u SNSD i njihovim koalicionim partijama razmišljaju koja je najbolja kombinacija da se očuvaju na vlasti u Prijedoru, opozicione partije DNS i SDS najavljuju pobjedu na izborima koji bi u Prijedoru trebalo da se održe za oko tri mjeseca.

Prijedorčani očekivali mnogo, a dobili skandal

Očekivali su i građani puno od Pavlovića, ali ovo što su dobili nisu nikako mogli naslutiti. Bio je čak 12 godina odbornik SNSD u Skupštini grada Prijedora, a tri godine rukovodilac u prijedorskoj filijali Fonda zdravstvenog osiguranja RS. Na Evropskom univerzitetu u Beogradu dilomirao je ekonomiju, a potom i master studije na Fakultetu poslovne ekonomije. Nakon 16 godina vladavine DNS, osvojio je mjesto gradonačelnika, i na njemu proveo nepunih 10 mjeseci. Osim podrške stranačkog vrha, SNSD je mnogo uložio i novca u kampanji za Pavlovića, jer gotovo da nije bilo medija u kojem on nije reklamiran.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu