Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

DAVOR DRAGIČEVIĆ DOŠAO NA TRG U DUKSU SVOG POKOJNOG SINA “Zar treba da stojim ovdje i na ovaj način tražim Davidovog ubicu”

Društvo
Autor:

Foto: Vida Đukić/RAS Srbija

Na Trgu Krajine u Banjaluci večeras je održan po 95. put skup “Pravda za Davida”.

Davor Dragičević, otac nastradalog mladića, rekao je okupljenim građanima da je Vidovdan 28.06.2018, a da zločinci i ubice ne smiju priznati zločin.

– Saučesništvo je teži oblik od ubistva. Saučesnici i ubice u predmetu silovanja, zlostavljanja, masakriranja, David do zadnje minute nije poklekao. Kad dođe vrijeme imenovaću sve ubice, kojih ima 5.000. Ko god izda bilo kakavo saopštenje i oglasi se, za mene je saučesnik u ubistvu – rekao je Davor.

Foto: Vida Đukić/RAS Srbija

Zahvalio se umjetnici iz Pančeva za sliku koju je poslala.

On je na sebi večeras nosio Davidov duks. Kaže da David nikad nije obukao džemper koji je prikazan, te da nije obuo nikad ni cipele.

– Svi koji ste učestvovali u procesu, počev od kuće Janjetovića, mog praćenja kada sam prošle godine bio u banji u Tesliću i gdje sam radio, svi ste saučesnici. Sotone ste, ubice i zločinci. Da li treba da dijete u centru grada nestane? Treba li da ja stojim ovdje 95 dana da tražim pravdu, da li treba da ja kao ratni vojni invalid ovako stojim. Premijerko, predsjedniče, opozicijo, zar treba da stojim ovdje i tražim ovako ko je ubio mog Davida? Šest dana ste ga mučili i stavili u kanalizaciju… Gdje je taj jeftini LSD – nema ga. David je bio anđeo i ostaće. Moj sin nije bio lopov. On je skroman bio i ostao do 23.03, ljubav oca, majke, sestre, braće, komšiluka i ljudi oko sebe. David Dragičević jeste skakao sa mosta, ali ne u Crkvenu već u Vrbas. Bio je plivač i sportista. Otići ćemo svi na most da vidimo gdje je David skočio – naglasio je Davor.

Foto: Vida Đukić/RAS Srbija

Još jednom je poručio: ”Ne budete li riješili pitanje teškog ubistva moje duše neće biti izbora”.

– David je imao sve, ja sam imao svog sina, a sada imam ćuku koji nije isti, i praznu kuću. Zločinci i ubice, poslije ovoga nećemo živjeti zajedno. Uzeli ste mi sve, uzeću vam sve – rekao je Dragičević i zahvalio se građanima za podršku i snagu koju mu pružaju.

Nakon toga puštena je pjesma “Klinac u getu”, a svi prisutno su podigli pesnice u vazduh.

Foto: Vida Đukić/RAS Srbija

Pravda za Davida još jednom je zaorilo Trgom Krajine, a Dragičević je pozvao da se smijeni rukovodstvo RTRS.

– Pozivam sve ljude iz Republike Srpske da dođu na skup 7. jula u 19 časova kako bi pokazali svoju snagu i da nađu istinu i pravdu. Parking će biti obezbijeđen. Sve informacije kod grupe “Pravda za Davida” – poručio je Davor i još jednom rekao da se ubijaju djeca iz hira.

Prijatelji su pročitali pisma Đakcu, poručujući da znaju da sve prati i upitali zašto je bio sam te noći: “Zašto su te ubili i zašto ne daju da saznamo ko te ubio. Rekao bi nam, ali mrtva usta ne govore”.

Davor Dragičević rekao je da je glavni okružni javni tužilac Želimir Lepir rekao da će okvalifikovati djelo, ali da je prošlo dva dana kako on to nije uradio.

Davor tvrdi da Lepir to ne smije uraditi jer mu je iznio četiri nova dokaza i upitao “Šta cemo sad?”.

– Prije dva mjeseca pitao sam Željka Karana je li David udavljen; nije odgovorio. Moj sin je ubijen od pripadnika MUP RS, dok će poslanici iz Anketnog odbora biti na stubu srama koji ne budu glasali za izvještaj. Razmislite kako ce vaša djeca živjeti i zapitajte se kad pogledate svoje dijete, unuče ili brata koga već imate, koga će Davor Dragičević večeras pomaziti i poljubiti. Ubico, dođi i ubij ovog lava ovdje. Šifra safari – rekao je Davor.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO