Hronika

"Ubice mog djeteta i dalje slobodno šetaju Banjalukom, osvetiću se" Poruka Davora Dragičevića povodom četvrte godišnjice smrti sina Davida (VIDEO)

Četiri godine su prošle od pronalaska tijela mladića Davida Dragičevića, koji je imao 21 godinu kada je stradao.

"Ubice mog djeteta i dalje slobodno šetaju Banjalukom, osvetiću se" Poruka Davora Dragičevića povodom četvrte godišnjice smrti sina Davida (VIDEO)
FOTO: PRAVDA ZA DAVIDA/FACEBOOK/SCREENSHOT

Danas su se na ušću Crkvene u Vrbas sastali njegov otac, prijatelji, kolege i članovi grupe “Pravda za Davida” kako bi odali počast Davidu. 

Na ovo mjesto položeno je cvijeće. 

Ovom prilikom otac Davida, Davor Dragičević obratio se medijima.

– Ubice mog sina su petu godinu na slobodi. U nedjelju ću opet ići pred Tužilaštvo Bosne i Hercegovine. To nije nikakav moj hir, to je zadnji vapaj. Mogu reći i očaj mene, Davida, majke Suzane, sestre Teodore, svih nas da konačno Tužilaštvo BiH skloni sa ulice ubice i zločince i sve oni koji su učestvovali u ovom zločinu – rekao je otac Davida.

Na ušću Crkvene u Vrbas.

Posted by PRAVDA ZA DAVIDA on Thursday, March 24, 2022

Dodao je da naredne sedmice očekuje sastanak sa Tužilastvom BiH gdje će sa adbokatom Ifetom Feragetom iznijeti svoje zahtjeve i “igrati” otvorenih karata.

– Očekujem da ovaj predmet bude prioritet, kao i predmet “Dženan Memić”, Tužilaštva BiH. Nikakav Izborni zakon, nikakvi rezultati. Ovo se mora riješiti, dokazi postoje. Ne znam koliko ću biti tamo. Ako hoće nek donesu naredbu o nesporovođenju istrage. Peta godina je – rekao je on. 

Pročitajte još

Dodaje da ako ne bude odlučujuće reakcije Tužilaštva BiH i države BiH, znači da ne funkcionišu institucije.

– Četiri godine sam dao sve u borbi da bude sve legalno. Niti jedan eksces, ni ja ni grupa “Pravde za Davida” nismo napravili, a izloženi smo progonu. David je u Austriji sahranjen. Nije više ni ovdje. Njegove ubice se smiju, hodaju, šetaju Banjalukom – kazao je Dragičević. 

– Uzimam pravdu u svoje ruke. Žrtava će biti puno, u tom me niko neće spriječiti. Imate moje video materijale, imate sve. Sve što sam rekao to sam uradio. Osvetiću svoje dijete, Biće oko za oko, zub za zub – rekao je on. 

Dodao je da života “nema”, niti može hodati Banjalukom

Na pitanje novinara, da li će ovo nadležni uzeti kao prijetnju, poručio je: “Neka me uhapse”, prenosi Avaz.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu