Svijet

DEBEO KRIVIČNI DOSIJE Izašao iz zatvora nakon kazne za pljačku, pa SILOVAO STUDENTKINJE

Državljanin Maroka (38), koji je krajem septembra izašao iz zatvora nakon dvogodišnje kazne zbog pljačke, uhapšen je zbog sumnje da je silovao dvije studentkinje u Ljubljani.

DEBEO KRIVIČNI DOSIJE Izašao iz zatvora nakon kazne za pljačku, pa SILOVAO STUDENTKINJE
FOTO: SHUTTERSTOCK

Prema pisanju lista Dnevnik, on je pred sudiju izveden krajem oktobra, i zadržan je u pritvoru, prenosi STA. Kako je saopštila ljubljanska policija, prvi zločin počinio je u studentskom domu, a drugi 10 dana kasnije u centru grada.

Kako se navodi, prvu studentkinju je prisilio na polni čin u njenoj sobi, nakon što su oboje pili, a ona ga zamolila da ode jer želi da spava, dok je drugu silovao u alternativnom kulturnom centru Metelkova u centru Ljubljane, uz prisilu nožem.

Uhapšen je na osnovu opisa u drugoj polovini oktobra, a prepoznale su ga obe žrtve stare 22 i 23 godine. Kako se navodi, Marokanac već ima krivični dosije, jer je u junu 2016. godine organizovao pljačku, a i prije toga je dobio tri mjeseca takođe za pljačku.

Prema nezvaničnim informacijama lista, on je prije nekoliko godina tražio međunarodnu zaštitu u Sloveniji, koja je odbijena, a nakon što odsluži kaznu za silovanje mogao bi da bude protjeran iz zemlje.