Banjaluka

“DEMANTUJTE STANIVUKOVIĆA” Begić pozvao nadležne da dostave dozvolu za velepromet lijekovima

Odbornik PDP u Skupštini grada Banjaluka, Ivan Begić, pozvao je danas nadležne da iznesu dokaze i demantuju tvrdnje gradonačelnika Draška Stanivukovića o tome da se na UKC RS dovozi kiseonik bez licence i bilo kakve kontrole.

“DEMANTUJTE STANIVUKOVIĆA” Begić pozvao nadležne da dostave dozvolu za velepromet lijekovima
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Pozivam Stanislava Čađu, Vladu Đajića i Alena Šeranića da demantuju Stanivukovića dostavljanjem dokaza o Registraciji “TGT Tehogas” za promet lijekova, postojanje dozvole za velepromet lijekovima i dokument o kontroli prve serije lijeka, napisao je Begić na društvenim mrežama.

Pročitajte još

Stanivuković je juče ispred Okružnog javnog tužilaštva rekao da u UKC dolazi kiseonik bez licenci, atesta i kontrole serija i bez papira koje potvrđuju o kom kiseoniku se radi, te da ima dokaze da firma “TGT” iz Laktaša taj kiseonik isporučuje, ali da ona nije registrovana za unutrašnji promet lijekova.

Prema njegovim riječima, firma koja se bavi uvozom ima dozvolu samo za uvoz tehničkog, odnosno industrijskog gasa, koji koriste, na primjer mehaničari, a nema licencu za uvoz lijekova, odnosno medicinskog gasa.

Prihvati notifikacije