Politika

Demonstranti BLOKIRALI isključenje za autoput Beograd-Novi Sad

Demonstranti u Novom Sadu blokirali su izlaz iz grada ka autoputu E-75 Novi Sad – Beograd u oba smjera i kreću se ka samom autoputu, saznaje Blic.

Demonstranti BLOKIRALI isključenje za autoput Beograd-Novi Sad
Foto: Nenad Mihajlović/RAS Srbija

Protestna šetnja je počela oko 19.00 sati. Prije nego što su krenuli novosadskim ulicama, skup je počeo minutom ćutanja za sve preminule od korona virusa a među učesnicima protesta prenosi se glas da ne nasjedaju na bilo kakve provokacije niti pozive za rušenje bilo čega niti napad na bilo koga, ističući da je ovo miran protest.

Građani podsjećaju jedni druge da čim primjete neku incidentnu situaciju odmah sjednu i na taj način pokažu da se protive nasilju.

Na Trgu slobode bio je i Miran Pogačar, aktivista Združene akcije “Krov nad glavom” koji je uhapšen u srijedu uveče nakon protesta u Novom Sadu kada je demolirana Gradska kuća u centru grada.

On je pušten jutros da se brani sa slobode nakon saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu koje ga tereti za krivično djelo nasilničko ponašanje, što on kategorički opovrgava uz napomenu da za to postoje video snimci i brojni svjedoci da nije učestvovao niti pozivao na nasilje i demoliranje.

Okupljenima je poručeno da su zahtjevi demonstranata ostavke direktora policije Vladimira Rebića, ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, ministra zdravlja Zlatibora Lončara, predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i članova Kriznog štaba.

Sve detalje protesta u Beogradu i drugim gradovima Srbije, možete pratiti u našem blogu uživo.