Hronika

DETALJI HAPŠENJA AUTOMAFIJAŠA Ukrali veći broj vozila, stekli veliku imovinsku korist

Dvije osobe M.S. iz Zenice i S.S. iz Sokoca uhapšene su sinoć zbog krađe automobila u Sarajevu.

DETALJI HAPŠENJA AUTOMAFIJAŠA Ukrali veći broj vozila, stekli veliku imovinsku korist
FOTO: D.Z./KLIX/RAS SRBIJA

Akciju hapšenja je realizovao FUP sa kolegama iz MUP Kantona Sarajevo, HNK, ZDK i Srednjobosanskog kantona.

Takođe, na mestu hapšenja su pronađena i dva putnička motorna vozila koja su otuđena u ranijem vremenskom periodu i to “škoda oktavia” sa područja Zenice i “golf 5” sa područja Kaknja.

Pročitajte još

Uhapšeni su kriminalistički obrađeni u službenim prostorijama Federalne uprave policije te im se na teret stavlja veći broj putničkih motornih vozila novije proizvodnje, a posebno vozila golf šest i škoda oktavia, čime su za sebe stekli enormnu protivpravnu imovinsku korist, a vlasnicima pričinili veću materijalnu štetu – saopšteno je iz policije.

Policijski službenici ove Uprave policije će u saradnji s navedenim Ministarstvima unutrašnjih poslova nastaviti rad na pronalasku i drugih otuđenih putničkih motornih vozila, kao i osoba koje se mogu dovesti u blisku vezu s izvršenjem krivičnih djela iz oblasti autokriminala.

Uhapšene osobe su kriminalistički obrađene u službenim prostorijama Federalne uprave policije te će u zakonskom roku biti predate Tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu. Nastavljaju se aktivnosti na realizaciji ove operativne akcije.

(Klix)