Hronika

DETALJI ISTRAGE UBISTVA ESKOBARA Ispunjene su sve zakonske prepostavke, Azra Šabanović biće izručena Srbiji (FOTO)

Ispunjene su sve zakonske pretpostavke za izručenje Azre Šabanović iz Brčkog pravosudnim organima Srbije, te se očekuje da bi ekstradicija mogla biti izvršena u narednom periodu.

Azra Šabanović
FOTO: AZRA ŠABANOVIĆ/FACEBOOK/SCREENSHOT

Uhapšena u Domu

Prema naredbi o provođenju istrage Višeg suda u Beogradu, Srbija potražuje Šabanovićevu zbog sumnje da je učestvovala u pomaganju u ubistvu Ranka Radoševića u Beogradu.

Azra Šabanović, saučesnik u ubistvu Eskobara
FOTO: AZRA ŠABANOVIĆ/FACEBOOK/SCREENSHOT

Šabanovićeva se, prema rješenju Suda BiH, trenutno nalazi u ekstradicionom pritvoru koji može trajati najduže do septembra ove godine.

Uhapšena je u Studentskom domu Bjelave u Sarajevu 14. marta, i to po potjernici Interpola Beograd.

Navodna uloga

Potjernica je uslijedila nakon ubistva Ranka Radoševića (54) 9. marta ove godine u beogradskom naselju Rušanj.

Pročitajte još

Šabanovićeva je, navodno, zajedno s uhapšenim Markom Pjanovićem iz Bijeljine, koji je, navodno, prevozio ubice, bila u Beogradu i pomagala, piše Avaz.

Pucano mu u leđa

U Beogradu su u “štek” stanu uhapšeni osumnjičeni za ubistvo Stefan Z. i Luka V. Noseći hirurške maske preko lica, obojica su, kako se sumnja, kada su ugledali Eskobara na parkingu benzinske stanice u Rušnju, izvadili pištolje i ispalili više projektila u njega dok je stajao ispred ulaza u kafić. Radošević je pobjegao u kafić, a za njim je ušao osumnjičeni Stefan Z. i ispalio mu nekoliko hitaca u leđa, usljed čega je oštećeni pao na pod.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije