Hronika

Detalji jezivog napada psa "Ugrizao je djevojčicu (4) za stomak, pa je vukao po dvorištu"

Pripadnici policija obavili su razgovor da M. T, djedom četvorogodišnje djevojčice, koju je u sinoć u Sremčici napao pas i izujedao je po stomaku.

Detalji jezivog napada psa "Ugrizao je djevojčicu (4) za stomak, pa je vukao po dvorištu"
FOTO: O BUNIĆ/RAS SRBIJA

Ona je zadobila teške tjelesne povrede i nalazi se u dječjoj bolnici u Tiršovoj, gdje je urađena hitna, višečasovna operacija.

Dijete je sada stabilno.

Prema najnovijim informacijama do kojih je došao Blic, djevojčicu je u trenutku stravičnog napada čuvao djed.

Djed je ušao sa unukom u dvorište gdje se nalazio pas rase belgijska malinoa, koji je vrsta belgijskog ovčara. Prva vijest je bila da je dijete napao njemački ovčar odnosno vučjak, ali prema novim saznanjima radi se o malinoi.

– Pas je ugrizao dijete za stomak, zatim je vukao po dvorištu. Djed je uspio da otrgne dijete od psa i sa djetetom se vrati kući – saznaje Blic od nezvaničnog izvora.

Kako se saznaje, djevojčicin otac ju je svojim vozilom prevezao u Dečiju bolnicu u Tiršovoj.

Pročitajte još

Dežurni tužilac Drugog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu naložio je da se uradi uviđaj i obavijesti “Zoohigijena”.

Ekipa “Veterina Beograd” iz dvorišta su potom odvele psa u karantin.

Policija je obavila uviđaj i dostavila izveštaj Tužilaštvu.

Podsjetimo, u Dečjoj bolnici u Tiršovoj djetetu su konstatovane teške povrede stomaka, ono je hitno operisano i trenutno je stabilno.

Dr Aleksandar Stijačić iz Hitne pomoći rekao je jutros za RTS da se napad dogodio juče oko 19 časova i da su roditelji dijete hitno prevezli u Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj.

– Vrlo brutalno se desio napad na četvorogodišnje dijete, zubima mu je maltene rasporio trbušni zid i dio 12-palačnog crijeva mu je bio izvučen van tijela – rekao je dr Stijačić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu