Hronika

DETALJI KRVAVE SVADBE "Ubrzo se vratio sa poderanom košuljom, izgreban i krvav, sutradan mu je pozlilo"

Dragan Živadinović (56) iz Svrljiga sahranjen je prošlog vikenda na loklanom groblju. Čovjek je, nezvanično, nastradao na svadbi svoje kćerke.

DETALJI KRVAVE SVADBE "Ubrzo se vratio sa poderanom košuljom, izgreban i krvav, sutradan mu je pozlilo"
FOTO: NENAD MIHAJLOVIĆ/RAS SRBIJA

Tačnije teško je povrijeđen u tuči koja je za posljedicu imala smrtni ishod.

– Dragan je udavao kćerku Draganu i priredio svadbeno veselje u jednom niškom hotelu u petak početkom septembra, za više desetina gostiju, rođaka i prijatelja. Atmosfera je na početku bila veličanstvena, pjevalo se i veselilo. Međutim, nešto poslije ponoći Draganu se požalila jedna gošća da njegov sestrić Mlađan Nikolić iz Knjaževca, vjerovatno pripit, dosađuje njenoj prijateljici. On je odmah intervenisao i bez obzira na rođačke veze zahtijevao da sestrića udalje iz sale. Na nesreću, to je bio samo početak loma i užasa. Nekoliko minuta potom sestrić Mlađan je neprimjetno prišao Draganu i udario ga pesnicom u glavu – rekao je jedan od gostiju i dodao:

– To je momentalno izazvalo tajac. Dragan je ustao i izašao iz sale za sestrićem. Ne znam detalje sukoba napolju jer sam ostao da sjedim za stolom, ali se Dragan ubrzo vratio sa poderanom košuljom, izgreban i krvav – priča jedan od prisutnih gostiju.

Niko čak ni iz porodice Živadinović ne zna detalje sukoba ispred hotela, a neki rođaci kažu da ni povod sukoba ne znaju, piše “Kurir”.

Draganu je sutradan pozlilo, pa je iz Svrljiga hitno prebačen u niški Univerzitetski klinički centar. Prema saznanju prijatelja, Dragan je podvrgnut dvjema operacijama na glavi, ali nažalost posljedice tuče su bile smrtonosne. Izdahnuo je 17. septembra, a dva dana kasnije sahranjen na svrljiškom groblju.

Pročitajte još

U međuvremenu, kada se saznalo da je Dragan u bolnici, intervenisala je policija. Mlađan je lišen slobode 6. septembra. Zvaničnog saopštenja istražnih organa nema, ali se zna da je tri dana kasnije Nikolić pušten iz pritvora da se brani sa slobode zbog učestvovanja u tuči.

Navodno, čeka se nalaz obdukcije, a potom se očekuje odluka da li će Mlađan ponovo u pritvor.

U međuvremenu, saslušani su pojedini gosti, ali većina njih ne može da se izjasni o detaljima tragične tuče već samo pričaju o sukobu u sali. Detalje ne zna ni najbliža rodbina. Jasno je da je sestrić pretukao na smrt ujaka, ali očito to nije spriječilo Draganovu sestru da sa svojim suprugom prisustvuje sahrani. Mlađan nije bio na sahrani, a gdje se trenutno nalazi, niko ne želi priča.

Trenutno, kao nijemi svjedoci dva događaja, radosnog i tragičnog, na kapiji svadbeni vjenac, a na kući čitulja.

Inače, članovi porodice, pa i pojedini gosti su poslije svadbe bili pozitivni na korona virus.

Prihvati notifikacije