Hronika

DETALJI KRVAVOG OBRAČUNA Beskućnica izbola muškarca nasred ulice (VIDEO)

Novosadska policija uhapsila je Jovanku N. (38), osumnjičenu da je nožem ubola i pokušala da ubije Bečejca Jovana Đ. (35).

DETALJI KRVAVOG OBRAČUNA Beskućnica izbola muškarca nasred ulice (VIDEO)
FOTO: UŽIVO SA NS ULICA SCREENSHOT

Istovremeno privedena je i Zorica J. (32) koja se tereti za učestvovanje u tuči.

Incident, tuča, a kasnije i pokušaj ubistva dogodili su se u noći između nedjelje i ponedjeljka, na uglu Bulevara Oslobođenja i Futoške ulice u Novom Sadu, a svo troje učesnika bili su pijani, a vjeruje se i po uticajem lijekova.

– Oni su ljudi sa margine, takoreći beskućnici i skloni alkoholu. Te noći su svi bili pijani i jedna od žena, koja odranije poznaje Jovana, posvađala se sa njim. Počeli su da se tuku, a onda joj se pridružila i prijateljica. U tom metežu Zorica J. je udarala torbom Jovana Đ, dok je Jovanka N, koja je inače invalid, izvadila je nož i muškarca ubola u rebra – tvrdi izvor upoznat sa istragom.

Povrijeđeni muškarac je pao, a osumnjičene žene su ubrzo privedene i kod njih je nađen nož kojim je, kako se vjeruje, Jovan Đ. uboden. Obema je određeno zadržavanje do 48 sati.

Kako kažu u Kliničkom centru Vojvodine, Jovan Đ. primljen je u Urgentni centar sa povredom u vidu ubodne rane u predjelu grudnog koša.

– Poslije hitne, blagovremene i kompletne dijagnostike i ljekarske pomoći i zbrinjavanja, pacijent je pušten na dalje kućno liječenje – kratko su rekli u KCV.

O osumnjičenoj Jovanki N. Blic je pisao prije skoro dvije godine, kada je tokom zimski noći, bila smještena u novosadskom Prenoćištu za žene. Novinarki je tada ispričala da je nekoliko mjeseci ranije, zbog nesuglasica sa porodicom, napustila rodni dom i postala beskućnica. Jovanka je, prije 11 godina u požaru, umalo izgubila život. Nekoliko dana bila je u komi, a požaru joj je lijeva šaka potpuno izgorjela, desna je prilično oštećena, a od opekotina ima duboke ožiljke na vratu, grudima i stomaku. Najviše ju je mučilo, kako se ispovijedila, što nije sa svoje dvoje maloljetne djece, kćerkom koja je ostala sa bakom i sinom, smještenim u hraniteljsku porodicu. Izrazila je želju da počne da radi, ali da niko neće da je primi kada “vidi njene osakaćene ruke”, a uz to je završila samo osnovnu školu, pa, kako je rekla, “ništa ne zna da radi”.