Politika

Detalji napada na Srbe u Zubinom Potoku "Trojica mladića krenula u šumu po drva kada ih je presrela i PRETUKLA KOSOVSKA POLICIJA"

Pripadnici specijalnog odreda kosovske policije Aljbina Kurtija danas su brutalno pretukli trojicu Srba iz sela Gornje Varage u opštini Zubin Potok, čime je nastavljena spirala nasilja kojom Priština proteklih dana nastoji da na svaki način onemogući i pomisao na normalan život srpskog naroda na severu Kosova i Metohije, navodi u saopštenju Kancelarija za KiM.

KOSOVO POLICIJA
FOTO: GEORGI LICOVSKI/EPA

Srbi sa inicijalima M. R., M. S. i M. J. su se još jutros uputili do svoje stare šumske kuće u sječu drva za ogrev, kada su ih po povratku zaustavili pripadnici FiT, pretukli, šutirajući ih i udarajući po tijelu, uz vulgarne psovke i uvrede na nacionalnoj osnovi. Kurtijevi specijalci su prema svjedočenju povrijeđenih, Srbima poručili da na sjeveru Kosova i Metohije nemaju šta da traže – saopšteno je.

Pročitajte još

“Beograd insistira na angažovanje KFOR”

Povređeni su, nakon incidenta sami zatražili ljekarsku pomoć, a težina zadobijenih povreda će se utvrditi.

– Verbalno nasilje, proizvoljni upadi u kuće i fizički nasrtaji na Srbe su svakodnevna karakteristika Kurtijeve okupacije sjevera Kosova i Metohije, zbog čega Beograd i insistira na povlačenju sprovodilaca terora iz opština sjeverno od Ibra i raspoređivanje jedinica KFOR – navodi se u saopštenjum, piše Blic.

Kancelarija za KiM je dodala da “nije moguće oduzeti slobodu našem narodu”, kao i da je neophodno da se prekine teror.

– Ugnjetavanje čitavog jednog naroda je, sada je to valjda svima jasno, zvanična politika Prištine i međunarodna zajednica dužna je da u ime mira, humanosti i civilizacijskih vrijednosti prestane da toleriše takvu praksu. Jedno je sigurno, slobodu našem narodu je nasiljem moguće privremeno suspendovati, ali je niko ne može i oduzeti – saopštili su iz Kancelarije.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije