Hronika

DETALJI NESREĆE U BANJALUCI Žena bila na pruzi, mašinovođa davao zvučne signale upozorenja i kočio, ALI UZALUD

Željeznice Republike Srpske potvrdile su da je danas u 9.30 na pruzi između željezničkih stanica Čelinac i Vrbanja u naselju Debeljaci putnički voz koji je saobraćao na relaciji Doboj - Banjaluka, naletio na ženu, koja se u tom trenutku nalazila na kolosijeku.

DETALJI NESREĆE U BANJALUCI Žena bila na pruzi, mašinovođa davao zvučne signale upozorenja i kočio, ALI UZALUD
FOTO: MARINA ĐUKIĆ/RINGIER

Kako navode u objavi, mašinovođa je uvidjevši ženu kako prelazi prugu u Banjaluci, postupio po propisima, davao zvučne signale upozorenja i pristupio kočenju, ali se nažalost nesreća i vanredni događaj nije mogao izbjeći.

Na lice mjesta izašle su nadležne službe Hitne pomoći, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, kao i Komisija za vanredne događaje “Željeznica Republike Srpske”.

Pročitajte još

Uviđaj je u toku, a žena koja je povrijeđena u ovom vanrednom događaju odvezena je ambulantnim kolima Službe hitne pomoći Banjaluka – navele su Željeznice Republike Srpske.

Željeznice Srpske apeluju i upozoravaju građane na obavezno poštovanje propisa, zabranu hodanja prugom i zadržavanja na kolosijecima, kao i na obavezno poštovanje zabrane prelaska pruge na mjestima gdje to nije dozvoljeno.

-Željeznička pruga prelazi se isključivo na mjestima gdje je to dozvoljeno i predviđeno. Pješaci, kao i svi drugi učesnici u saobraćaju su u obavezi da poštuju signalizaciju i znakove upozorenja kraj pruge, te da se ne kreću po pruzi. Samo poštovanjem propisa, signalizacije i upozorenja, odgovornošću prema sebi i drugima, mogu se spriječiti nesreće i sačuvati ljudski životi – poručili su iz Željeznica Republike Srpske.

Povrijeđena žena je prevezena u Urgentni centar UKC Srpske i u toku je dijagnostika njenog zdravstvenog stanja.

Bonus video:

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu