Hronika

Detalji nesreće u kojoj je teško povrijeđena MALOLJETNICA: Vozač autobusa PROŠAO KROZ CRVENO i udario djevojčicu

Na raskrsnici ulice Bulevar Despota Stefana i Porečke u Beogradu na obilježenom pješačkom prelazu prije dva dana dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je pješak maloljetna L.Š. zadobila teške tjelesne povrede opasne po život.

hitna pomoć srbija
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Dežurni tužilac Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu izašao je na lice mjesta radi obavljanja uviđaja u saradnji sa Saobraćajnom policijom.

Na licu mjesta oštećena je prevezena u UC, a vozač autobusa P.M. koji je prouzrokovao saobraćajnu nesreću po nalogu tužioca je zadržan u trajanju od 48 časova. Takođe, na licu mjesta vozač je alkotestiran i nije imao prisustvo alkohola. Dežurni tužilac je naložio da se obavi vanredni tehnički pregled vozila, i da se izuzme video nadzor raskrsnice gdje se dogodila saobraćajna nesreća.

Prošao kroz crveno

Naime iz krivične prijave Saobraćajne policije proizilazi da je osumnjičeni navedenog datuma oko 15 časova na raskrsnici ulice Bulevar Despota Stefana i Porečke na obilježenom pješačkom prelazu upravljajući autobusom gradskog prevoza ne pridržavajući se saobraćajnih propisa prošao kolovoz dok je na semaforu bilo crveno svjetlo za vozača, i na taj način prednjom stranom autobusa udario maloljetnu L.Š. koja je prelazila pješački prelaz dok je na semaforu bilo zeleno za pješake, usljed kog udarca je ona oborena na kolovoz.

Pročitajte još

Zadobila je teške tjelesne povrede opasne po život.

P. M. je danas saslušan pred tužiocem Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu. Osumnjičeni P.M. u prisustvu izabranog branioca negirao krivično djelo, iznoseći svoje viđenje događaja, piše Blic.

Imajući u vidu datu odbranu tužilaštvo je predložilo sudu da se prema osumnjičenom odredi pritvor zbog zbog sumnje da bi boravkom na slobodi mogao ometati postupak uticanjem na svjedoke koji tek treba da budu ispitani u postupku.

U daljem toku postupka tužilaštvo će ispitati svjedoka- oštećenu kada zdravstveno bude moguće, svjedoke očevice, naložiti saobraćajno-tehničko veštačenje, medicinsko vještačenje i prikupiti eventualno dodatne materijalne dokaze, nakon čega će biti donijeta konačna odluka.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije