Hronika

Detalji teške saobraćajne nesreće: Drogiran kamionom uletio u suprotan smjer, pa izazvao sudar u kojem je POGINUO MUŠKARAC

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušan je Milan I. (34) zbog sumnje da je odgovoran za saobraćajnu nesreću koja se dogodila oko  12:45 u Surčinu, a u kojoj je život izgubio Z.P, dok je D.P. zadobio tešku tjelesnu povredu, jer je vozio pod dejstvom narkotika i nije se pridržavao saobraćajnih propisa.

Policija Srbija
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ/RINGIER

Osumnjičeni je na saslušanju djelimično priznao izvršenje krivičnog djela, za koje je zaprijećena kazna zatvora od dvije do 12 godina.

Nakon saslušanja, tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da osumnjičenom odredi pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično djelo.

Milan I. je, kako se sumnja, 4.decembra u Surčinu pod dejstvom psihoaktivnih supstanci kokaina i kanabinoida, usljed čega nije bio sposoban za bezbjednu vožnju, upravljao teretnim motornim vozilom i kretao se kolovozom državnog puta iz pravca Surčina u smjeru ka Obrenovcu, ne prilagodivši brzinu vozila osobinama i stanju puta.

Pročitajte još

Krećući se putem, Milan I, nije obratio pažnju na vozilo koje se kretalo ispred njega u istom pravcu, a kojim je upravljao J.J. pa je u cilju izbjegavanja sudara sa tim vozilom prešao na kolovoznu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera.

Tom prilikom prednjom desnom stranom svog vozila udario je u prednju desnu stranu kombija marke “Iveko“ koje se tom kolovoznom trakom kretao iz pravca Obrenovca u smjeru ka Surčinu, a kojim je upravljao oštećeni D.P.

Od siline udara, vozilo kojim je upravljao osumnjičeni odbilo se u lijevu stranu van kolovoza na travnatu površinu,  čemu je D.P. zadobio tešku tjelesnu povredu u vidu preloma čašice lijevog koljena, dok je suvozač iz njegovog vozila Z.P. od zadobijenih povreda na licu mesta preminuo, prenosi Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije