Hronika

DETALJI POTRAGE U vozilu u kojem je bilo tijelo UBICE ODBOJKAŠA pronađeni oružje i ručne bombe

Službenici MUP KS u blizini mjesta Sinanovići na Bjelašnici uhapsili su Armina Iglicu (23) i Alema Šojku (19), koji su povezani s ubistvom Amara Kapidžića.

DETALJI POTRAGE U vozilu u kojem je bilo tijelo UBICE ODBOJKAŠA pronađeni oružje i ručne bombe
Foto: Klix/RAS Srbija

Kako se ističe u saopštenju MUP Kantona Sarajevo, daljnjom pretragom terena u blizini sela Luke, mjesto Bjelimići, opština Konjic, na makadamskom putu prema vrhu Visočice pronađeno je vozilo u kojem se nalazilo tijelo Amela Kurtića (29), za kojim se još tragalo.

Pročitajte još

Iz Kantonalnog MUP ističu da su uviđaj obavili službenici HNK i Sektora kriminalističke policije, pod nadzorom tužioca Hercegovačko-neretvanskog kantona. Uviđaju su prisustvovali i službenici KDZ Uprave policije MUP Kantona Sarajevo, s obzirom na to da su u vozilu pronađeni oružje i dvije ručne bombe.

Zbog daljnjih vještačenja vozilo je prebačeno na službeni parking MUP Kantona Sarajevo.

Uhapšeni su danas popodne predati Tužilaštvu Kantona Sarajevo na daljnje postupanje, a rad na dokumentovanju ovog krivičnog djela se nastavlja, ističe se u saopštenju MUP Kantona Sarajevo.

Podsjećanja radi, Amar Kapidžić ubijen je sinoć ispred porodične kuće u Sokolović-Koloniji, a, prema informacijama, u njega je Kurtić ispalio četiri hica, piše Avaz.