Hronika

Detalji požara koji je izbio u zgradi u Mostaru: Šest povrijeđenih, od kojih JEDNO DIJETE

Šest osoba je povrijeđeno u požaru koji se u poslijepodnevnim satima dogodio u Mostaru, u zgradi Zvjezdara na Aveniji.

Detalji požara koji je izbio u zgradi u Mostaru: Šest povrijeđenih, od kojih JEDNO DIJETE
FOTO: DNEVNI AVAZ/SCREENHSOT

Kako nam je na licu mjesta kazao dr Marko Lugarec iz Hitne medicinske pomoći Mostar, oni imaju inhalacijske povrede usljed nagutavanja dima, od čega je jedno dijete.

– Svi su stabilni, dijete je prevezeno na Pedijatriju SKB Mostar, ostali u CUM – rekao je on I dodavši da je starija žena koja je bila u stanu u kojem je izbio požar sa srednje teškim povredama.

Pročitajte još

Na licu mjesta je bio i komandir PVJ Mostar, Petar Jurić odmah po dobijanju dojave o požaru upućene su tri ekipe, a potom je angažovana i straža u Sjevernom logoru. Kazao je da su stanari do njihovog dolaska pokušali gasiti požar, ali da u tome nisu uspjeli.

– Odmah po dolasku jedna ekipa je otpočela s gašenjem požara, a druga spašavati i obavještavati stanare na spratovima iznad osmog sprata, jer se dim prevelikom brzinom širio, usljed čega je nastala panika, prenosi Dnevni Avaz.

Bilo je tu i djece i starijih ljudi i sve su ih uspjeli evakuirati na vrijeme. Požar je ugašen, stan je skoro u potpunosti izgorio, ali je spriječeno širenje vatre na druge stanove – kazao je Jurić.

Uzroci požara će biti naknadno utvrđeni nakon što policija obavi uviđaj kada se za to steknu uslovi.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije