Svijet

DETALJI PUCNJAVE I SAMOUBISTVA Prilikom rafalne paljbe ka zgradi Vlade RANIO POLICAJCA

Zagrebačka policija, poslije završenog uviđaja, objavila je detalje jučerašnje pucnjave na Markovom trgu, prema kojima je napadač Danijel Bezuk (22) rafalnom paljbom iz automatske puške pucao ka zgradi Vlade i pritom ranio policajca, to oružje je tokom bijega odbacio, a samoubistvo je izvršio pištoljem.

DETALJI PUCNJAVE I SAMOUBISTVA Prilikom rafalne paljbe ka zgradi Vlade RANIO POLICAJCA
FOTO: DANIJEL BEZUK/FACEBOOK/SCREENSHOT

U policijskom saopštenju se navodi da je jedan od trojice policajaca, koji su se u tom trenutku nalazili na Markovom trgu, uzvratio pucnjima iz službenog oružja prema napadaču, ispalivši više hitaca.

U istrazi, kojom je rukovodilo Županijsko državno tužilaštvo u Zagrebu, navodi se da je dio ispaljenih hitaca napadača završio u zgradi Vlade, što je prouzrokovalo određena oštećenja.

Pročitajte još

Nakon saznanja o, kako navode, “pokušaju teškog ubistva”, pokrenuta je velika akcija potjere za napadačem, dok je teško povređeni policajac prevezen u bolnicu.

U istrazi je utvrđeno da je napadač tokom bijega odbacio automatsku pušku iz koje je pucao na objekat Vlade i ranio policjca, koja je pronađena.

Na osnovu dojave, kaže se, tijelo napadača pronađeno je u Ulici Jabukovac i kraj njega vatreno oružje kojim je, kako se sumnja, počinio samoubistvo.

Navodi se i da su nakon pretresa dvije lokacije na području Kutine, koje koristi otac napadača (59), pronađene dvije puške s optičkim nišanima i prigušivačem i 1.169 komada razne municije.

Policija je potvrdila da je zbog nelegalnog posjedovanja oružja uhapšen otac napadača.

Prihvati notifikacije