Hronika

Detalji pucnjave u Mostaru : Dok je bježao ranjeni Ajanić skrivio saobraćajnu nesreću

Muhamed Ajanić (27) koji je sinoć ranjen u pucnjavi u Mostaru pod policijskim je nadzorom u Kantonalnoj bolnici "Dr.Safet Mujić".

Detalji pucnjave u Mostaru : Dok je bježao ranjeni Ajanić skrivio saobraćajnu nesreću
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Povrede su mu nanesene u predjelu ramena i nije životno ugrožen.

Zanimljivo, on je pronađen s povredama od vatrenog oružja u naselju Šehovina i to nakon što je, je potvrđeno, dok je bježao vozilom Fiat skrivio saobraćajnu nesreću.

Policiji prijavili građani

Uhapšeni su Selvedin G. (27), Arnel P. (23) i Vernes B. (26), dok je Selmedin A.(23) predat u Sektor kriminalističke policije MUP-a HNK na krim-obradu.

Pročitajte još

Petorka se nakon što su se ganjali automobilima od naselja Gnojnice fizički sukobila pored novog kružnog toka na Bišću Polju, a tučnjavu su policiji prijavili građani.

Policija je na licu mjesta zatekla “golf 5” u kojem su uočili i jednu pištoljsku čahuru, a sinoć je iz MUP-a HNK potvrđeno da je pronađen i pištolj.

Poznat policiji od ranije

Oba vozila su, nakon uviđaja, prevezena u krug Policijske uprave Mostar radi neophodnih vještačenja, piše Dnevni Avaz.

Podsjetimo, Ajanić je odranije poznat policijskim organima i to po izvršenju teških krađa. Zabilježeno je da je tokom 2015.godine s trojicom maloljetnika ukrao dva automobila u Zaliku, koje su nakon krađe spalili i prodali na otpadu sekundarnih sirovina.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu