Hronika

Detalji ranjavanja mladića: Radnici obezbjeđenja muškarcu pucali u butinu iz vozila u pokretu

Jedan od trojice napadača na S.G. (25) u Subotici, zadržan je u policiji, ali još uvijek nije poznato da li je on pucao na njega.

Vozila policije Srbije na raskrsnici
FOTO: BILJANA VUČKOVIĆ/RINGIER

Kako se saznaje mladić koji je inače iz Bečeja, a studira u Subotici, u nedjelju oko 18 časova je hodao ulicom kada su ga napala trojica muškaraca.

On je počeo da trči, zatim su pucali na njega i ranili su ga u butinu. Pobjegli su sa lica mjesta, a prolaznici su ranjenog mladića zatekli na pješačkom prelazu raskrsnice ulica Matije Gupca i Maksima Gorkog.

Kako kaže izvor blizak istrazi mladić koji je ranjen nema kriminalni dosije, student je, sportski je tip, imao je kačket i naočare, i muškarcima koji inače rade kao obezbjeđenje je djelovao sumnjivoč

Pročitajte još

Prema nezvaničnim informacijama S. G. je student građevine u Subotici.

Među građanima koji su mu pritekli prvi u pomoć našli su se i mladić i djevojka koji su čekali na semaforu. Pomislili su da je mladića udario auto, ali su ubrzo shvatili da je upucan.

– Jedna žena ga je polivala vodom. Mi smo uzeli prvu pomoć iz kola i pokušali smo da mu zaustavimo krvarenje. Svukli smo ga, bio je ranjen u desnu butinu. Izlazna rana je bila na drugoj strani butine. Odmah je došla policija i Hitna pomoć. On je bio polusvjestan, gledao je u ženu koja mu je držala glavu i kada ga je policajac pitao rekao je da su bila trojica nižih muškaraca. Ne znam da li je pucano iz kola i kako se sve odigralo, a koliko sam njega razumio rekao je da je iz Bečeja, da nije iz Subotice. Djelovao je malo neobično, ćelav i imao veliko tijelo, a nosio je šorc. Nadam se da je dobro – kaže svjedok drame za Blic.

Policija je odmah nakon pucnjave krenula u intenzivnu potragu za napadačima, zaustavljana su vozila i kontrolisana na svim izlascima iz grada.

S. G. je sinoć nakon pucnjave odvezen kolima Hitne pomoći u Opštu bolnicu u Subotici. Operisan je i njegovo stanje je stabilno.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije