Hronika

DETALJI TRAGEDIJE U ZATVORU Osuđenik ostavio oproštajno pismo, sa njim u ćeliji bila dvojica cimera koje je probudio jeziv prizor

Zdravko Milanović (61) koji se objesio u pritvorskoj jedinici KPZ Banjaluka u vrijeme samoubistva bio je u ćeliji sa još dvojicom pritvorenika, saznaje Srpskainfo.

DETALJI TRAGEDIJE U  ZATVORU Osuđenik ostavio oproštajno pismo, sa njim u ćeliji bila dvojica cimera koje je probudio jeziv prizor
FOTO: DEJAN BOŽIĆ/RAS SRBIJA

Prema posljednjim informacijama, osuđenik je čekao vrijeme da ostali pritvorenici utonu u san, a zatim je uzeo čaršaf i objesio se na poprečnu rešetku u ćeliji.

FOTO: DEJAN BOŽIĆ/RINGIER
FOTO: DEJAN BOŽIĆ/RINGIER

Kako je moguće da su rešetke u ćelijama postavljene na način da se pritvorenici mogu nesmetano objesiti, odgovor je koji će morati dati detaljna istraga u ovom slučaju, kako bi se utvrdilo da li je u banjalučkom zatvoru došlo do određenih propusta.

Milanović je nedavno pravosnažno osuđen na šest i po godina zatvora zbog pokušaja ubistva supruge koje se dogodilo u martu prošle godine u Čardačanima kod Laktaša.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Samoubistvo su zatvorskim stražarima prijavili pritvorenici koji su bili u ćeliji sa Milanovićem, a koji su beživotno tijelo primjetili nakon što su se probudili.

– Jedan pritvorenik ispričao je da je kobne noći oko 3.30 otišao do kupatila i da je tada vidio Milanovića da leži u svom krevetu. Vrijeme smrti Milanovića poklapa se sa ovom izjavom pritvorenika, jer je samoubistvo bilo poslije četiri časa ujutro. Beživotno tijelo su primjetili upravo pritvorenici koji su dijelili ćeliju sa Milanovićem – ispričao je izvor Srpskainfo.

Pročitajte još

Tokom uviđaja pronađeno je i oproštajno pismo koje je Milanović ostavio porodici.

Zanimljivo je da je Pero Dunjić pomoćnik ministra pravde Republike Srpske za izvršenje krivičnih sankcija, na naš poziv odgovorio kako ne zna za dešavanja u banjalučkom zatvoru, jer nije u Banjaluci.

Direktor KPZ Banjaluka nije se javljao na telefonske pozive, a kasnije je to “objasnio” da je čekao u redu za glasanje za izbore u Srbiji.

Dežurni tužilac OJT Banjaluka potvrdio je za Srpskainfo da je samoubistvo prijavljeno 1. aprila ove godine, te da je obavljen uviđaj koji je utvrdio da nema elemenata krivičnog djela.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije