Hronika

Detalji tragične nesreće u kojoj je stradao pilot: Profesor fizike poginuo u padu jedrilice na padinama planine kod Bihaća

U tragičnoj nesreći koja se dogodila juče u poslijepodnevnim časovima, prilikom pada jedrilice nadomak sela Zavalje, nekoliko kilometara od Bihaća, smrtno je stradao Jusuf Midžić, penzionisani profesor fizike koji je dugo godina bio zaposlen na Univerzitetu u Bihaću.

policija federacije bih
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Na mjestu gdje se srušila letjelica nadležni tužilac i pripadnici policije još vrše uviđaj, a sve su prijavili mještani koji su svjedočili ovome događaju.

– Odmah po dojavi na lice mjesta upućene su policijske patrole, hitna pomoć i vatrogasna jedinica. Utvrđeno je kako je pilot jedrilice stradao na licu mjesta, a o tome šta su uzroci pada znaće se više nakon što se sprovede istraga i potrebna vještačenja – izjavio je Ale Šiljdedić, portparol MUP USK.

Pročitajte još

Inače, istragu otežava i nepristupačan teren, obzirom da se letjelica, koja je poletila sa sportskog aerodroma Golubić, srušila na padinama planine Plješevice u čijem podnožju se nalazi pomenuto selo, pišu Nezavisne novine.

Inače, pomenuti Midžić je od mladosti zaljubljenik u letenje, bio je iskusan jedriličar i instruktor letenja, te omiljena ličnost u društvenoj zajednici.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu