Svijet

UJAK UBIO MALU MARIJU? Devojčica pronađena silovana, bez odjeće i sa tragovima krvi, uhapšen osumnjičeni muškarac

Balkan je ostao u šoku nakon vijesti o brutalnom silovanju i ubistvu osmogodišnje djevojčice Marije iz Botošana u Rumuniji koju je, kako se sumnja, obljubio i ubio njen ujak.

Djevojčicu Mariju silovao i ubio ujak
FOTO: PJ BOTOȘANI / USTUPLJENE FOTOGRAFIJE

Djevojčica je nestala u petak oko 20 časova, a njeno beživotno, polunago i krvavo tijelo, pronađeno je u noći između petka i subote u žbunju u ataru sela Jajai. Pripadnici policije iz tri okruga su u subotu čitavog jutra tragali za osumnjičenim (32), koji je na kraju uhapšen nedaleko od mjesta zločina.

Majka osumnjičenog, koja je sa roditeljima male Marije tragala za djevojčicom, ispričala je šta se dogodilo kobne večeri. Prema njenim riječima, Mariju je mama poslala do kuće osumnjičenog, koja se nalazi dvorište pored, da uzme šerpu.

Dijete je izašlo iz kuće oko 20 časova, a kako se ni poslije deset minuta nije vratila, majka je poslala mlađu kćerku (6), da vidi što se Marija zadržala.

Pročitajte još

Djevojčica se, kako su naveli lokalni mediji, vratila poslije nekoliko minuta i roditeljima rekla da u kući nema ni “ujke, ni Marije”. Zabrinuti, Marijini roditelji su krenuli da je traže, a ubrzo se diglo čitavo selo, među kojima i majka osumnjičenog. Kada ni nakon sat vremena dijete nisu pronašli, alarmirana je policija. Ubrzo je cijelo selo vrvjelo od patrola, koje su češljale svaki pedalj dok je mrak postajao sve gušći.

Nešto iza ponoći polunago i krvavo tijelo djevojčice pronađeno je u šipražju na obodu šume. Odmah je bilo jasno da je dijete ubijeno i najvjerovatnije silovano. Od osumnjičenog nije bilo ni traga ni glasa.

Policija je od rane zore helikopterima i dronovima krenula da traga za krvnikom, koji je tek oko podneva uhvaćen nedaleko od mjesta zločina, najvjerovatnije dok je pokušavao da se vrati kući po stvari.

Njena su uočili u visokoj travi, a kada su mu naredili da se preda, on je krenuo da bježi. Policija je ispalila i dva hica upozorenja, ali je osumnjičeni odbijao da stane. Napokon su uspjeli da ga sustignu i savladaju.

Odmah tu je priznao zločin! “Žao mi je, bio sam pijan”, govorio je osumnjičeni za silovanje i ubistvo osmogodišnje sestričine, prenosi Telegraf.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu