Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

DETALJI ZLOČINA U KONJICU Brutalni ubica iz odreda El Mudžahid pucao u žrtvu, pa je izbo nožem

Hronika
Autor:

Foto: Bljesak.info

Mjesto ubistva

Banjalučanin E. G. (43) jutros je vlasnika prodavnice S. S.  u mjestu Podorašac kod Konjica prvo upucao iz vatrenog oružja, a zatim ga izbo nožem, saznaje Srpskainfo.

Prema našim saznanjima, policija ima neoborive dokaze da E. G. stoji iza ovog ubistva i angažovan je veliki broj policajaca koji intezivno tragaju za njim.

Prema nezvaničnim informacijama, ubistvo je počinio bivši pripadnik odreda El Mudžahid Edin Gačić.

Zločinački put Gačića počeo je za vrijeme rata, kada se sa tek napunjenih 18 godina priključio odredu El mudžahid, koji je bio u sastavu Trećeg korpusa takozvane Armije BiH i poznatom po najmonstruoznijim zločinim nad srpskim vojnicima.

Gačić je nekoliko mjeseci nakon okončanja rata u BiH ubio saborca iz odreda El mudžahid Ismeta Gunića, takođe Banjalučanina.

Osuđen je na 8 godina zatvora, a kada je izdržao više od dvije trećine kazne Gačić je stekao pravo na slobodne dopuste iz Kazneno-popravnog zavoda Zenica.

Foto: Bljesak.info

Mjesto zločina u Konjicu

Nakon što je pušten na slobodan vikend, Gačić je 25. avgusta 2002. godine otišao do stana svoje majke Sifete u Ulici Envera Šehovića u Zenici i u majku hladnokrvno ispucao dva hica, a zatim se udaljio.

Policija je ubicu uhapsila nekoliko dana kasnije, a Kantonalni sud ga je u februaru 2003. osudio na jedinstvenu kaznu od 20 godina dugotrajnog zatvora. Ovom kaznom su Gačiću objedinjene presude zbog ranijeg ubistva saborca i ubistva majke.

Sredinom 2017. godine odslužio je ovu kaznu i izašao iz zatvora. Upravo zbog njegovog puštanja, bezbjednosne agencije iz BiH su pomno pratile šta će dešavati sa njim.

Iza žrtve ostalo troje djece

Edin Gačić ubio je Saud Sultanića, vlasnika prodavnice u u mjestu Podorašac kod Konjica. Ubijeni Sultanić, kako navodi Faktor, bio je uzoran i čestit čovjek, koji ni sa kim nije imao problema. Iza njega su ostali supruga i troje djece.

 

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO