Hronika

DETONACIJA U STANARIMA U pekarskoj peći podmetnuli eksplozivnu napravu

Policija je pokrenula istragu nakon što je u pekari u Stanarima aktivirana eksplozivna naprava postaljena u plinskoj peći.

DETONACIJA U STANARIMA U pekarskoj peći podmetnuli eksplozivnu napravu
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Nakon detonacije, na sreću nije bilo povrijeđenih radnika, ali je pričinjena materijalna šteta.

Iz Policijske uprave Doboj danas je saopšteno da se slučaj dogodio u Stanarima.

Policijskoj stanici 2. maja oko 17 časova, prijavljeno je da se u jednoj pekari u Stanarima dogodila eksplozija u unutrašnjosti plinske peći, koja je od strane radnika stavljena u funkciju. Tokom navedene eksplozije došlo je do oštećenja peći bez dodatnih oštećenja inventara i drugih predmeta u unutrašnjosti pekare – saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Dodaju kako povrijeđenih nije bilo.

– Izvršenim uviđajem od strane policijskih službenika Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Doboj i Policijske stanice Stanari utvrđeno je da je do eksplozije došlo usljed aktiviranja nepoznate ekplozivne naprave koja se nalazila u unutrašnjosti plinske peći. Do aktiviranja navedene naprave je najvjerovatnije došlo usljed rada peći i postizanja veće radne temperature – naveli su iz policije.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj koji je slučaj okvalifikovao kao izazivanje opšte opasnosti.

 

Prihvati notifikacije