Digitalna Srpska

Digitalizacija u javnoj upravi: Ministarka Jujić na regionalnoj konferenciji

Ministarka uprave i lokalne samouprave RS Senka Jujuć, učestvovala je danas u radu Regionalne konferencije o modernizaciji javne uprave, koju je organizovala Nacionalna akademija za javnu upravu Republike Srbije, a koja se održala onlajn.

Digitalizacija u javnoj upravi: Ministarka Jujić na regionalnoj konferenciji
FOTO: VLADA RS

Ministarka Jujić se učesnicima konferencije obratila na panel diskusiji „Uloga digitalizacije u javnoj upravi“, ističući značaj unapređenja javne uprave u Republici Srpskoj, kroz proces digitalizacije. Takođe je istakla aktivnosti Vlade Republike Srpske i njenih resornih ministarstava u procesu transformacije usluga iz „analognog“ u „virtuelni“ i spremnost da se ti procesi kontinuirano odvijaju, navodi se u saopštenju.

– Reforma javne uprave u Republici Srpskoj mora biti usmjerena prema korisnicima usluga kroz uvođenje novih tehnologija i pristupa uz povećanje digitalne interakcije, a što će svakako uticati na brži odgovor uprave na zahtjeve koji dolaze od građana – rekla je ministarka Jujić.

Ona je podsjetila da je međusobna saradnja Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije od izuzetnog značaja za sprovođenje reforme javne uprave te napomenula da će ta saradnja biti nastavljena.

Konferencija je okupila predstavnike Vlada i organa uprava iz regiona i poslovne zajednice te međunarodne eksperte iz oblasti javne uprave, komunikacija i digitalizacije sa područja Republike Srpske, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Velike Britanije.

Prihvati notifikacije