Politika

DIJALOG AMERIKE I SRBIJE Dačić: Nastavak partnerskog rada o kompromisu za Kosmet

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je da promjena američke administracije i dolazak predsjednika Džozefa Bajdena znači nastavak stalnog i partnerskog rada na pronalaženju kompromisa za pitanje Kosova i Metohije.

DIJALOG AMERIKE I SRBIJE Dačić: Nastavak partnerskog rada o kompromisu za Kosmet
FOTO: SRNA

On je naglasio da je to apsolutno najvažniji državni i nacionalni prioritet Srbije.

– U predsjedniku Bajdenu, državnom sekretaru Entoni Blinkenu i svim njihovim saradnicima imam iskrene partnere i njihovu dobru energiju da i pitanje Kosova i Metohije, ali i druga važna pitanja od obostranog interesa rješavamo kroz stalnu komunikaciju i dobru vjeru – rekao je Dačić.

Pročitajte još

On je na konferenciji o srpsko-američkim odnosima rekao da su odnosi dvije zemlje jedan od najviših prioriteta državne politike Srbije, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

Dačić je rekao da Srbija s nestrpljenjem očekuje potpunu normalizaciju globalnih prilika u vezi sa pandemijom virusa korona i da na tome radi maksimalnim naporom i ima odlične rezultate iza sebe.

On je izrazio zadovoljstvo što je i Amerika u samom svjetskom vrhu po broju vakcinisanih i što su zajedno u krugu zemalja koje će među prvima moći da se pohvale da su epidemiju ostavili iza sebe.

– Koliko god da se svijet promijenio u proteklih godinu dana, a promijenio se u velikoj mjeri, siguran sam da će i Srbija i Amerika znati da očuvaju jednu konstantu, a to je zajednički napor da nastavimo da radimo na napretku naših odnosa u svim oblastima – rekao je Dačić.

Prihvati notifikacije