Politika

DIJALOG DA, PONIŽAVANJE NE Petković: Srbija neće spustiti glavu pred ucjenama i pritiscima

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je danas da će Srbija učiniti sve da nastavi dijalog sa samoproglašenim Kosovom i sačuva regionalni mir i stabilnost, ali i da neće poviti glavu pred ucjenama i pritiscima niti dozvoliti da je bilo ko ponižava.

DIJALOG DA, PONIŽAVANJE NE Petković: Srbija neće spustiti glavu pred ucjenama i pritiscima
FOTO: KOSOVO ONLINE/YOUTUBE/SCREENSHOT

Govoreći o zahtjevu Prištine za prijem u Savjet Evrope, Petković je istakao da će Srbija, čija pozicija nije nimalo laka, nastaviti da se bori iako je mala država, te da nikada neće ostaviti svoj narod na Kosovu i Metohiji.

On je za RTS rekao da je Srbija najavila da će odgovor na pitanje članstva samoproglašenog Kosova u bilo kojoj međunarodnoj organizaciji biti žestok.

Pročitajte još

Petković je ukazao da je Srbija uspjela da obezbijedi 18 povlačenja priznanja od država koje su ranije priznale samoproglašeno Kosovo, da se taj broj u međuvremenu povećao za još četiri zemlje i da će se još povećavati.

– Onako kako se Priština bude ponašala uvijek će dobijati odgovor Beograda. Nećemo da dozvolimo poniženja. Da neko gura Kosovo u međunarodne organizacije, a da mi nemo posmatramo, taj film neće gledati – poručio je Petković.

Prihvati notifikacije