Hronika

"DIJETE BILO GLADNO I PRLJAVO" Majka prijavila kćerku, jer je curicu ostavila zaključanu u stanu danima

Dragana M. (21) iz Smedereva uhapšena je zbog sumnje da je svoje dijete, koje još nema dvije godine, zaključavala u kuću i ostavljala samo po nekoliko dana!

"DIJETE BILO GLADNO I PRLJAVO" Majka prijavila kćerku, jer je curicu ostavila zaključanu u stanu danima
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Nju je prijavila majka, trenutno se sumnjiči za krivično djelo zapuštanje i zlostavljanje maloljetne osobe, a ukoliko bude optužena prijeti joj kazna do tri godine zatvora.

Prema saznanjima “Blica” ovo nesvakidašnje zlostavljanje djeteta otkriveno je prije nekoliko dana.

– Majka osumnjičene je znala da kćerka ne brine baš o djetetu, koje je prije nepune dvije godine rodila vanbračno. Zbog toga je žena imala običaj da kćerku kontroliše, stalno je zove i proverava gdke je, kako je dijete, u stvari njeno unuče. Takođe je imala običaj da se nenajavljeno pojavi i provjeri kako kćerka brine o djetetu – saznaje “Blic” od izvora bliskog istrazi.

Prije nekoliko dana majka osumnjičene je uporno zvala kćerku, koja međutim nije odgovarala na pozive.

– Kako dobro poznaje svoju kćerku, žena se uznemirila, uplašila za unuče. Otrčala je do stana gdje je jćerka živjela sa svojom djetetom. Iz stana je dopirao plač. Imala je ključ od stana, otključala je bravu i ušla. Unutra je zatekla gladno, prljavo, uplašeno unuče. Niko ne želi ni da pomisli šta bi bilo sa djetetom da je recimo izbio požar ili nešto slično – priča naš izvor.

Nahranila dijete, pa pozvala Centar za socijalni rad

Žena je uzela unuče da bi ga smirila, nahranila i okupala, i pozvala policiju i prijavila da njene kćerke nema. Odmah po prijavi policija je obavijestila nadležno tužilaštvo i Centar za socijalni rad.

Počela je potraga za najblaže rečeno nesavjesnom i nemarnom majkom, koja se i dalje nije javljala na pozive. Poslije nekoliko dana majka je nađena i uhapšena u Smederevu. Odmah joj je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedena osnovnom javnom tužiocu u Smederevu.

Gdje je bila proteklih dana, od momenta kada je ostavila dijete zaključano u stanu do trenutka kada ju je policija našla u Smederevu i uhapsila, za sada nije poznato, jer Dragana M. nije željela da priča šta je radila svo to vrijeme i sa kime je bila, prenosi Blic.

Dijete trenutno kod bake

Dijete je, kako saznajemo, trenutno kod bake. O ovom zapuštanju i zanemarivanju je obaviješten i nadležni Centar za socijlni rad, koji će takođe sprovesti istragu o roditeljskoj podobnosti Dragane Mirković i odlučiti da li će možda dijete dati na staranje njenoj majci ili možda ga smjestiti u hraniteljsku porodicu.