Hronika

NESAVJESNOJ MAJCI PRIJETI 12 GODINA ZATVORA Žena koja je umalo otkinula ruku djetetu tereti se za dva krivična djela

Beba od sedam mjeseci koju majka bukvalno bacaka kao da je lutka, a ne živo biće, ima povrede, saznaje Blic.

NESAVJESNOJ MAJCI PRIJETI 12 GODINA ZATVORA Žena koja je umalo otkinula ruku djetetu tereti se za dva krivična djela
FOTO: RASA_PETROVIC/INSTAGRAM/SCREENSHOT

Majka Silvija Saitović (21) koja je snimljena dok se grubo ponaša prema djetetu starom sedam mjeseci, tereti se za dva krivična djela i preti joj kazna zatvora od 12 godina.

Prema saznanjima, u narednim danima utvrdiće da li su povrede koje ima beba nastale tog dana kada je majka i snimljena na Novom Begoradu, u Bulevaru Zorana Đinđića, ili ranije.

Podsjetimo, jezivi snimak žene kako bacaka bebu izazvao je burne reakcije javnosti, nakon čega su reagovale i nadležne službe. Kako su prenijeli mediji, utvđeno je da se radi o Silviji Saitović (21), koja već ima dvoje djece.

Pročitajte još

Ona se, kako Blic saznaje iz izvora bliskih istrazi, tereti za dva krivična djela: zapuštanje i zlostavljanlje maloljetnog lica, za šta je zaprijećena kazna zatvora od 3 mjeseca do 5 godina, i nasilje u porodici, stav 3 – teško narušavanje zdravlja maloljetnog lica, za šta je zaprijećena kazna od 2 do 10 godina zatvora.

Saitovićava će sutra iil prekostura biti saslušana u tužilaštu, a od sinoć joj je određeno u policijsko zadržavanju od 48 sati.