Društvo

Dijete preminulog vozača Hitne u dobrom stanju: Korona mu je razorila porodicu, za mjesec dana ostalo bez roditelja, bake i prabake

Šesnaestogodišnji dječak, sin preminulog vozača Hitne pomoći otpušten je u dobrom stanju prije pet dana sa bolničkog liječenja - izjavila je dr Olivera Ostojić, načelnik dječje klinike KBC "Dragiša Mišović".

Dijete preminulog vozača Hitne u dobrom stanju: Korona mu je razorila porodicu, za mjesec dana ostalo bez roditelja, bake i prabake
FOTO: MITAR MITROVIĆ/RAS SRBIJA

Riječ je o sinu D. M. (46), čija smrt je četvrta ovog meseca u njegovoj porodici, prenose Novosti.

Sudbina D. M. iz Zemuna potresla je Srbiju. Od kovida je u srijedu preminuo dječakov otac D.M., koji se liječio u KBC “Zvezdara”. Prethodno je, u razmaku od svega mjesec dana, posljedicama korone podlegla i dječakova majka, baba – majka njegovog oca D.M. – i prababa. Na bolničkom liječenju je navodno i vozačev otac, deda dječaka, koji se, srećom, oporavio od bolesti.

Pročitajte još

Šesnaestogodišnjak je hospitalizovan na pedijatriji “Mišovića” istog dana kada je ostao bez majke, koja je izgubila borbu sa koronom.

Preminuli D.M., koji je bio dugogodišnji radnik beogradske Hitne pomoći i njegova supruga, iza sebe su ostavili i ćerku studentkinju. Teška sudbina ove porodice izazvala je talas saučešća zaposlenih u ovoj službi koji su se opraštali od preminulih članova porodice preko društvenih mreža.

– Vijest o tragediji D.M. nas je istinski šokirala. Dejan je bio omiljeni kolega, a u radnom vijeku prevezao je nebrojeno teških bolesnika. Po dobrom će da ga pamte i desetine pacijenata koje je gotovo svakodnevno vozio na dijalizu – rekao je jedan od njegovih kolega iz Hitne.

Među komentarima na vijest o tragediji njihovi poznanici naveli su da je riječ o izuzetnim ljudima, koji su se zlom srećom našli u vrtlogu bolesti. Najviše emocija izazvale su sudbine dvoje djece koja su ostala bez najbližih.

Prihvati notifikacije