Svijet

DIPLOMATSKI SKANDAL Žena ambasadora šamarala i udarala radnike u prodavnici, pa tražila imunitet (VIDEO)

Južnokorejska policija saopštila je danas da se supruga belgijskog ambasadora u Južnoj Koreji pozvala na pravo na diplomatski imunitet kako bi izbjegla krivičnu prijavu zbog navoda da je napala dvoje zaposlenih u radnji u Seulu, tokom prepirke u aprilu.

DIPLOMATSKI SKANDAL Žena ambasadora šamarala i udarala radnike u prodavnici, pa tražila imunitet (VIDEO)
FOTO: YOUTUBE/SCREENSHOT

Kim Jang-hjo, službenik policijske stanice Jongsan u Seulu, rekao je da će policija uskoro formalno odustati od slučaja, preneo je AP.

Ambasada Belgije je u SMS poruci navela da supruga ambasadora Petera Lekujea sarađuje sa policijom, ali je odbila da pruži druge detalje.

Lekuje se u video snimku na Instagramu prošle nedjelje izvinio u ime svoje supruge, rekavši da je možda imala razloga da se ljuti na način na koji su se prema njoj odnosili u toj radnji, ali da je fizičko nasilje potpuno neprihvatljivo.

On je rekao da se njegova supruga nedavno liječila u bolnici zbog neodređenog zdravstvenog stanja i da je voljna da se lično izvini vlasniku radnje kada to bude moguće.

Kako su izvijestili južnokorejski mediji, njegova supruga je ljutito reagovala kada je zaposleni u radnji pitao za jaknu koju je imala na sebi, sumnjajući da je možda ukradena.

Na video snimku bezbjednosne kamere vidjelo se kako je jednog zaposlenog gurnula i ošamarila, a drugog udarila po glavi.

Prihvati notifikacije