Politika

DIRLJIVO Politika razdvojila braću, a skupština ih opet spojila

U budućem sazivu Narodne skupštine Republike Srpske javnost će po prvi put imati priliku da gleda raspravu između dvojice rođene braće od kojih će jedan "braniti boje" vlasti, a drugi opozicije.

DIRLJIVO Politika razdvojila braću, a skupština ih opet spojila
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Riječ je o aktuelnom poslaniku i v.d. direktora Instituta za javno zdravstvo RS, Kostadinu Vasiću koji je u trku po još jedan poslanički mandat išao kao kadar Ujedinjene Srpske, a njegov rođeni brat, Dragomir Vasić kao kadar SDS.

Obojica su osvojila mandat i ovo će biti prvi put da ih zajedno gledamo u skupštinskim klupama, ali na različitim stranama.

Kako će to izgledati kada u skupštini koplja ukrste dvojica braće javnost će imati priliku da gleda već nakon konstituisanja novog saziva Narodne skupštine RS.

FOTO: RAS SRBIJA
FOTO: RAS SRBIJA
Dragomir i Kostadin Vasić

Sudeći po broju glasova koje su dobili, oba brata uživaju podjednake simpatije građana u svojoj izbornoj jedinici, mada im je Dragomir možda malo „draži“ od Kostadina.

Dragomir je, naime, bio nosilac liste SDS u izbornoj jedinici 7 i osvojio je ukupno 3.803 glasa, dok je Kostadin kao nosilac liste US u istoj izbornoj jednici osvojio 3.578 glasova građana.

I Kostadin je, kao i njegov brat Dragomir, bio dugogodišnji funkcioner SDS, ali je tu stranku napustio nakon opštih izbora 2018. godine i priključio se US.

Pročitajte još

Za razliku od njega, Dragomir je ostao vjeran SDS.

Dragomiru će ovo biti drugi mandat u NSRS. On je u skupštinskim klupama u NSRS sjedio u periodu od 2014.-2018. godine, za razliku od njegovog brata Kostadina koji je poslanik bio u nekoliko saziva.

Kostadin je poslanik SDS bio u periodu od 2006.-2010. godine. Na narednim izborima 2010. godine je obnavio mandat, a 2014. godine nije išao u trku za poslanika već je to učinio njegov brat Dragomir.

Sljedeći izborni ciklus, 2018. godine, braća su se opet “džentlmenski dogovorila” pa Dragomir nije išao u trku za mandat već je to učinio njegov brat Kostadin, koji se tako te godine vratio u skupštinske klupe i napustio SDS.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu