Gradovi

DIŽU RAMPU Granični prelaz u Kozarskoj Dubici će napokon biti OTVOREN

Granični prelaz u Kozarskoj Dubici, koji je više puta otvaran, a posljednjih meseci ovdje ponovo spuštena rampa, konačno i trajno će uskoro biti stavljen u funkciju.

DIŽU RAMPU Granični prelaz u Kozarskoj Dubici će napokon biti OTVOREN
FOTO: MILAN PILIPOVIĆ/RAS SRBIJA

To je izjavio Radenko Reljić, načelnik Kozarske Dubice, pozivajući se na Ružicu Karagić, načelnicu susjedne Hrvatske Dubice.

Ona je izjavila da je od hrvatskog Ministarstva policije stigao pozitivan odgovor na zahtjev za otvaranje ovog graničnog prelaza, koji su uputile dvije lokalne zajednice u dvije zemlje.

– Otvaranje graničnog prelaza u Kozarskoj Dubici je interes svih u ovoj regiji, naročito dvije lokalne zajednice i njenih građana. Problem je u nepovoljnoj kategorizaciji ovog graničnog prelaza, koja podrazumijeva samo prelazak putnika. Dodatni problem nastao je zbog pandemije virusa korona – rekao je za Srpskainfo Radenko Reljić, načelnik Kozarske Dubice.

FOTO: MILAN PILIPOVIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: MILAN PILIPOVIĆ/RAS SRBIJA

Tokom privremenog režima prelaska granice, naglasio je Reljić, ispostavilo se da je on veoma frekventan u oba pravca.

– Naš osnovni zahtjev je da se graničnom prelazu u Kozarskoj Dubici vrati status međunarodnog. On sada ima status stalnog graničnog prelaza za pogranični saobraćaj, što ne zadovoljava potrebe – smatra dubički načelnik.

U ovoj lokalnoj upravi su uvjereni da bi dodjeljivanje statusa međunarodnog prelaza za međunarodni cestovni saobraćaj rasteretilo granične prelaze u Donjoj Gradini, Kostajnici i Gradiški.