Banjaluka

Đajić poručio da je novac od Grada tražio za unapređenje rada u zdravstvu

Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske Vlado Đajić izjavio je da je od banjalučkih gradskih vlasti tražio da rezervišu sredstva za unapređenje rada zdravstvenih radnika, a ne, kako to “tvrdi gradonačelnik Draško Stanivuković, za povećanje plata medicinarima ili za gradnju garažnog kompleksa kod UKC".

Đajić poručio da je novac od Grada tražio za unapređenje rada u zdravstvu
FOTO: ALEKSANDAR GOLIĆ/RAS SRBIJA

Đajić je ocijenio da Stanivuković i njegovi saradnici nastavljaju hajku i napade na njega samo zbog toga što želi da najbolji mogući način liječi građane.

Pročitajte još

On je rekao novinarima u Banjaluci da je od grada traženo da se rezervišu sredstva ukoliko se pandemija virusa korona pogorša i ako bude potrebno da se pacijenti liječe u halama, fiskulturnim salama i drugim objektima.

On je rekao da su na tom planu tražena sredstva za unapređenje rada zdravstvenih radnika, odnosno kupovinu određenih aparata i skupih lijekova.

– Taj kompleks se gradi sredstvima Vlade Srpske, kao što se planiraju graditi i Medicinski fakultet i Medicinska škola. Kada bismo sada zaustavili gradnju pomenutog kompleksa, ne bismo mogli da ta posebna sredstva upotrijebimo za dnevno poslovanje UKC. Ponavljam, to su sredstva Vlade – istakao je Đajić.

On navodi da bi Stanivuković, kao prvi čovjek gradskog Štaba za vanredne situacije, morao da zna koliko je danas zaraženih, oboljelih i umrlih u Banjaluci.

– Ali on to nije znao da odgovori vama, novinarima – rekao je Đajić.

Đajić, koji je privremeni predsjednik Gradskog odbora SNSD Banjaluka, rekao je nedavno da su troškovi pandemije veliki, te da bi grad morao da učestvuje u finansiranju troškova pandemije.

– U predloženom gradskom budžetu nismo vidjeli stavku koja se odnosi na to ukoliko se naši građani budu morali liječiti u dvoranama, halama i ako budemo morali povećavati kapacitete, te primati nove radnike i kupovati lijekove – ukazao je tada Đajić.

On je ocijenio da će u gradskom budžetu morati biti izdvojeno najmanje deset miliona KM za pomoć za liječenje građana u toku pandemije virusa korona.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu