Hronika

Djeca bila zaključana u sobi punoj fekalija: Porodica iz Srbije osuđena u Njemačkoj zbog JEZIVOG ZANEMARIVANJA dvije djevojčice

Nenad M. (50), njegova supruga Draginja (49) i njihov sin Denis S. (28) osuđeni su u Njemačkoj na devet mjeseci do godinu i po dana uslovne kazne zatvora zbog zanemarivanja dvoje djece.

rotacija
FOTO: GORAN ŠURLAN/RINGIER

Porodica iz Srbije osuđena je jer su Denisove dvije kćerkice (3) i (4) držali u nehumanim uslovima, njihovo zadravlje ugrožavali nezdravom hranom i zanemarivali ih.

– Prostorija u kojoj su bile zaključane dvije djevojčice bila je zapuštena i prljava. Ostaci fekalija bili su zalijepljeni za krevet i zidove. Djeca su izgledala zapušteno, prljavo, bezvoljno i apatično – ispričao je policajac, prenosi njemački portal SZ koji je pratio suđenje.

Stravična priča dvije devojčice počinje u septembru 2019. godine kada je starateljstvo nad njima oduzeto od njihove majke Jelene N., ali ona tada bez ičijeg znanja uzima djecu i odvodi ih u Srbiju kako bi bila sa njom.

– Nakon samo godinu dana Jelena odlučuje da više ne želi da se brine o djeci i poziva njihovu djedu i babu, Nenada i Draginju, da dođu po njih. U avgustu 2020. djevojčice su dovedene u stan u Minhenu, gdje su i pronađene kasnije – objašnjava izvor, a prenosi Kurir i dodaje:

– Njih dvije živjele su u prostoriji u kojoj je bila uklonjena kvaka sa unutrašnje strane, kako ne bi mogle da izađu. Za obroke su dobijale samo brzu hranu i koka kolu, pa su im zubi bili u potpunosti uništeni i sada ne mogu da jedu črvrstu hranu.

Pročitajte još

Kako izvor objašnjava djeci je kosa bila zapuštena i masna, a odjeća na njima bila je izuzetno prljava.

– Mlađa djevojčica na sebi je imala pelenu koja dugo nije bila promijenjena i bila je zaprljana izmetom. Druga djevojčica imala je vaške na glavi, a na svojim nogama nije imala ništa od odjeće i obuće – objašnjava izvor i nastavlja:

– Da situacija bude još jezivija, djeca su mogla da raspoznaju zvukove i pojedine riječi, ali nisu bile u mogućnosti da govore i njima je dijagnostifikovana upala u genitalnoj oblasti, što izaziva sumnju i na seksualno zlostavljanje – objasnio je izvor.

Svi osuđeni prihvatili su kaznu.

– Njih troje su inače radnici sektora čistoće. Baba i deda djevojčica imaju podebeli dosije, a otac Denis S. registrovani je narkoman. Odlukom suda, on će moći da komunicira sa djecom tek kada se izliječi od narkomanije. Djevojčice su za sada oduzete porodici – navodi SZ.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije